Στο άνοιγμα της αυλαίας της τρίτης αγωνιστικής της South Division 2 οι Pioneers Bc συγκρούστηκαν με τους Sons of Kallipoli, με τους δεύτερους να διατηρούν το αήττητο παρουσιάζοντας όμορφο και οργανωμένο μπάσκετ !

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν εκρηκτικά και με τον Χαραλαμπόπουλο (6π) πρωταγωνιστή προηγήθηκαν με 10-2, ωστόσο το time out του coach Τζέρυ Ναρεκιάν ανέτρεψε την κατάσταση. Ο Μπουράζι αποχώρησε τραυματισμένος και ο Νικόλλα που μπήκε στη θέση του σκόραρε κατά συυροή (8π) και με τη βοήθεια των Σούλα (4) και Α.Ναρεκιάν (3) οι φιλοξενούμενοι όχι μόνο ισορρόπησαν αλλά και προσπέρασαν με 14-19 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Οι "Πρωτοπόροι" έμειναν κοντά στο σκορ για ένα ακόμα πεντάλεπτο με την καθοδήγηση του Ιφτιχάρ (4π) και τον Χαραλαμπόπουλο (3), όμως οι Καλλιπολίτες ήταν εκείνοι που με επιμέρους 8-3 χάρη στους Νικόλλα (8), Σούλα (4) και το τρίποντο του Ρούσσου άγγιξαν τη διψήφια διαφορά (25-34) στο ημίχρονο.

Ο ρυθμός έπεσε κάπως στην επανάληψη δίχως όμως ν' αλλάξει η κατάσταση. Οι Sons of Kallipoli διατήρησαν τον έλεγχο του ρυθμού και βρίσκοντας τον ελεύθερο παίκτη στην επίθεση , με τον "Τέλχο" να σκοράρει 6 πόντους κράτησαν τα ηνία της αναμέτρησης. ο Χατζηιγνατίου σημείωσε 3 πόντους από την άλλη πλευρά, με το σκορ να διαμορφώνεται σε 33-44 στο τριαντάλεπτο.

Στην τελική ευθεία οι μεν Pioneers προσπάθησαν να επανέλθουν μειώνοντας , με σερί 8-0 στους 6, με τους Χαραλαμπόπουλο, Μανίνα και Γαρυφάλλου δραστήριους (από 4π έκαστος). Το τελικό ωστόσο χτύπημα το έδωσαν τα τρίποντα των φιλοξενούμενων. Ο Ναρεκιάν πέτυχε 2 (με 6π), ενώ Σούλα και Στεργιαννός έδωσαν τη χαριστική βολή διαμορφώνοντας το τελικό 45-59 !

Mvp ποιος άλλος από τον Αλέξανδρο Νικόλλα. Είχε 19 πόντους, 8 ριμπάουντ, 3 ασιστ, 4 κλεψίματα & 3 λάθη. Παίκτης κλειδί στο πλάι του ήταν ο Λαουρέν Σούλα καταγράφοντας double figures με 15 πόντους, 12 ριμπάουντ, 3 ασιστ, 2 κλεψίματα, 1 μπλοκ και 2 λάθη.

Για τους ηττημένους ξεχώρισε με double double ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος με 16 πόντους, 1 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 3 κλεψίματα και 5 λάθη.

Που κρίθηκε το ματς :  Οι νικητές είχαν σχέδιο σε άμυνα κι επίθεση, το εκτέλεσαν κατά γράμμα και με όπλο τη νεανικότητα τους πήραν δίκαια τη νίκη.