Το εντυπωσιακό ξεκίνημα με τα τρίποντα του Φελεμέγκα, αλλά και το δυνατό φινάλε από τον ίδιο και τον Χαντζή, κράτησαν τους Freaks αήττητους στον Νότιο όμιλο της Division 2 (4-0), κόντρα στους Spartans που μείωσαν από το -22 στο -6, αλλά δεν έκαναν την ανατροπή και γνώρισαν την πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα (3-1).

Τα πολλά τρίποντα έκαναν την εμφάνισή τους από νωρίς στο παιχνίδι, με τον Φελεμέγκα να ξεκινάει με τρία στα τρία και τους Χαντζή, Κουρεντζή να συμβάλουν στο 20-13 του δεκαλέπτου, έχοντας τον Καραγιαννάκη να παίρνει τις πιο πολλές πρωτοβουλίες από πλευράς Σπαρτιατών και τον Μιχαλακάκο να παλεύει στις ρακέτες, χωρίς όμως να βγαίνουν όλες οι άμυνες όπως θα ήθελαν οι τυπικά φιλοξενούμενοι, κάτι που έφερε το 41-26 του ημιχρόνου, από τα σουτ των Νάκου και Χαϊδεμένου για τους γηπεδούχους.

Η επίθεση των Φρικς δούλεψε καλύτερα στο τρίτο δεκάλεπτο και οι Χαντζής, Νάκος μεγάλωσαν τη διαφορά μέχρι το 30ο λεπτό (58-40), με τους Spartans να έχουν θεματάκια με τις εμπνεύσεις τους και να φτάνουν μέχρι το -22 στις αρχές της τέταρτης περιόδου, όμως ο Καραγιαννάκης το πήρε… προσωπικά και με βοήθειες από Κουσούλη, Κολιό, Σκυλίδη πήγε τη διαφορά στους 6 λίγο πριν το τέλος, πριν ο Φελεμέγκας αρχίσει πάλι να «πυροβολεί» από τα 7 μέτρα και διαμορφώσει το 73-65 που διατήρησε τους Φρικς αήττητους.

MVP της αναμέτρησης ήταν ο Αναστάσιος Νάκος, που δεν έχασε ούτε ένα ριμπάουντ (24) και με 10 πόντους, 3 ασίστ και 1 κλέψιμο, είχε την καλύτερη βαθμολογία από όλους τους Φρικς!

Παίκτης – κλειδί ήταν ο Γιάννης Φελεμέγκας, με 19 πόντους (6/16 τρίποντα), 9 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα, σκοράροντας συνεχόμενα στην πρώτη και την τέταρτη περίοδο, «κλειδώνοντας» τη νίκη για την ομάδα του.

Το ματς κρίθηκε στην αποφασιστικότητα και την θέληση των Freaks για τη νίκη, με τα τρίποντα του Φελεμέγκα να είναι όντως καθοριστικά.