Μεγάλη νίκη πέτυχαν τη Δευτέρα το βράδυ στον Κορυδαλλό οι Pioneers όταν για την έβδομη στάση της South Division 2 φιλοξενήθηκαν από τους αήττητους Freaks και τους έριξαν από την κορυφή του ομίλου !

Αρχικά οι ομάδες ήταν μετρημένες στο παρκέ προσέχοντας τις άμυνες τους. Οι γηπεδούχοι σκόραραν με τους Χαϊδεμένο και Φελεμέγκα (από 3) , ενώ οι αντίπαλοι τους ακολουθούσαν με το τρίποντο του Χατζηιγνατίου, για το 10-7 στα πρώτα δέκα λεπτά.

Στο ίδιο χαμηλό τέμπο κύλησε και η δεύτερη περιόδος. Οι Freaks σκόραραν μόνο από μακριά με τους Φελεμέγκα (9) και Λιβανό (3), ενώ την ίδια απάντηση προέβαλαν και οι Τζιαμτζής και Πλακας για τους "Πρωτοπόρους" με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 22-17.

Αλλαγή σκηνικού και ρυθμού είχαμε μετά την ανάπαυλα. Οι φιλοξενούμενοι έκλεψαν μπάλες κι έφυγαν στον αιφνιδιασμό με τον Τζιαμτζή (11π) πρωταγωνιστή , ενώ κι ο Ιφτιχάρ (7) με τον Χατζηιγνατίου (3) έδωσαν ακόμα περισσότερες λύσεις για να ανατρέχουν την κατάσταση. Τα "φρικιά" σκόραραν μόνο με τους Φανουργιάκη (9) και Αγγελακόπουλο (6) ακολουθώντας ωστόσο από κοντινή απόσταση (37-40) στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Στην τελική ευθεία οι ομάδες τα έδωσαν όλα. Ο Χατζηιγνατίου (11π) ήταν κομβικός από τα 6.75 όπως και ο Τζιαμτζής (8) συνθέτοντας ένα δυναμικό δίδυμο για τους Pioneers που κράτησαν το προβάδισμα απέναντι στους Φελεμέγκα (6) και Φανουργιάκη (4), κατακτώντας το πολύτιμο ροζ φύλλο με το τελικό 57-61 !

Mvp αναδείχθηκε ο Θεόκλητος Τζιαμτζής σημειώνοντας 22 πόντους, 9 ριμπάουντ,1 ασιστ, 7 κλεψίματα, 1 μπλοκ και 1 λάθος. Συνοδοιπόρος του ως παίκτης κλειδί ήταν ο Σωτήρης Χατζηιγνατίου καταγράφοντας 19 πόντους, 9 ριμπάουντ, 1 ασιστ, ένα  μπλοκ και  2 λάθη.

Για τους ηττημένους καλύτερος παρουσιάστηκε ο Μανώλης Φανουργιάκης, με double double και 15 πόντους, 18 ριμπάουντ, 4 ασιστ, 2 κλεψίματα και 4 λάθη.

Που κρίθηκε : Στο δίδυμο Τζιαμτζή και Χατζηιγνατίου και στο τρίτο δεκάλεπτο των νικητών.