Στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της South Division 2 οι Pioneers υποδέχτηκαν το Σαββατόβραδο στον Κορυδαλλό τους Spartans, με τους δεύτερους να επικρατούν χάρη στο κρεσέντο τους από τα 6.75 !

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν αρκετά δυνατά στο παρκέ με τον πολυβολητή Κουσούλη (11π) να έχει κέφια σέρνοντας το χορό. Οι αντίπαλοι τους ακολούθησαν χάρη στους Χατζηιγνατίου (5), Μανίνα (4) και Χαραλαμπόπουλο (3), για το 14-21 των πρώτων δέκα λεπτών.

Η δεύτερη περίοδος ανήκε ολοκληρωτικά στους Σπαρτιάτες. Με την τριπλέτα Καραγιαννάκη (8), Κυριαζίδη και Κουσούλη (από 6π) να σημείωνει έξι τρίποντα αλλά και την άμυνα τους να δέχεται μόλις επτά πόντους (Χατζηιγνατίου 3), εκτόξευσαν τη διαφορά ως το 21-43 στο ημίχρονο.

Στην τρίτη περίοδο είχαμε ολική αλλαγή σκηνικού. Oι γηπεδούχοι αντέδρασαν και με τους Μανίνα, Ιφτιχάρ (από 6π) αλλά και τους Τζιαμτζή & Χαραλαμπόπουλο (από 4) με άμυνα από μπετόν αρμέ (δέχτηκαν μόλις τρεις πόντους)  σκάρωσαν επιχείρηση ανατροπής ! Μείωσαν ως τους πέντε (41-46) στο φινάλε της δίνοντας άλλο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Στην τελική ευθεία όμως οι Spartans βρήκαν το ρυθμό τους. Με μια τετράδα πρωταγωνιστών (Κουσούλης , Κυριαζίδης από 6, Καραγιαννάκης και  Αρφαράς με 5 έκαστος) και παρά την προσπάθεια των Χατζηιγνατίου (7) και Γαβριηλίδη (6) από την αντίπερα όχθη αποκατέστησαν τη διψήφια απόσταση και πανηγύρισαν το τελικό 57-68.

Mvp με triple double figures αναδείχθηκε ο  Άγγελος Καραγιαννάκης με 17 πόντους, 13 ριμπάουντ, 13 ασιστ, 3 κλεψίματα και 3 λάθη. Παίκτης κλειδί αναμφίβολα ήταν ο Θοδωρής Κυριαζίδης καταγράφοντας double double και 16 πόντους, 10 ριμπάουντ και 1 λάθος. Ειδική μνεία και στον bomber Δημήτρη Κουσούλη που είχε 23 πόντους με 7/19 τρίποντα !

Για τους ηττημένους πιο αποδοτικός ήταν ο αλάνθαστος Γιώργος Χαραλαμπόπουλος έχοντας 9 πόντους, 9 ριμπάουντ, 6 ασιστ και 1 κλέψιμο.

Που κρίθηκε :  Οι νικητές πήραν εξαρχής το προβάδισμα και παρά το μέτριο τρίτο δεκάλεπτο πήραν τη νίκη χάρη στους ικανότατους σουτέρ  ευστοχώντας 15 φόρες έξω από την περίμετρο !