Στην πιο δραματική αναμέτρηση της δεκάτης αγωνιστικής, για το πρώτο γκρουπ της Division 3 οι Mamba's υποδέχτηκαν την Κυριακή στην Καισαριανή τους ΜΓΚ με τις δεύτερου να επικρατούν στη δεύτερη παράταση μετά από 50 αγωνιώδη λεπτά !

Οι ομάδες συμβάδισαν εξαρχής. Οι γηπεδούχοι στηρίχτηκαν στους Παπαλεξηδες (5 ο Κώστας, 3 ο Νέστωρ) με τους αντιπάλους του να παίρνουν ένα μικρό προβάδισμα χάρη στους Λάϊο (5) και Α.Μακρή (4) για το 10-13 στα πρώτα δέκα λεπτά.

Οι Mamba's έτρεξαν ένα 10-0 στη συνέχεια με τον ασταμάτητο Κ. Παπαλέξη να δίνει το σύνθημα με δεκα πόντους και τον Ξαγοράρη να συνδράμει με τέσσερις. Η άμυνα τους κράτησε τους φιλοξενούμενους στους επτά πόντους με συνέπεια το 26-20 στο ημίχρονο.

Ο ρυθμο δεν άλλαξε στην επανάληψη με τους Mamba's να φτάνουν ως το +12 χάρη στον Γιαννόπουλο (4) . Οι ΜΓΚ ωστόσο αντέδρασαν και με επτά πόντους από τον Μαρτσάκη μείωσαν σε 37-31 στο πέρας του τρίτου δεκαλέπτου.

Οι γηπεδούχοι κράτησαν το +6 με το τρίποντο του Ξαγοράρη. Οι ΜΓΚ δεν κατέθεσαν τα όπλα και με τους Λάϊο  & Μαρτσάκη πρωταγωνιστές ισορρόπησαν. Με καλάθι του τελευταίου προσπέρασαν με 42-43 ενώ το τρίποντο του Κ. Παπαλέξη έβαλε μπροστά τους Mamba's. O Λάϊος ισοφάρισε με τον Ζυγούκη να αστοχεί στα 3" κι έτσι να οδηγούμαστε στην παράταση.

Τα συγκροτήματα αντιμετώπισαν  θέμα με την αναπόφευκτη κούραση. Σκόραραν μόλις από ένα τρίποντο (Αλεξανδρής από τη μια και Κ. Παπαλέξης από την άλλη) και μοιραία φτάσαμε στο δεύτερο έξτρα πεντάλεπτο. Εκεί, οι Mamba's είχαν και τον τραυματισμό του Κ. Παπαλέξη στερούμενοι της βασικής τους επιθετικής λύσης και δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν. Ο Λάϊος με 5 πόντους οδήγησε τους ΜΓΚ , μετά από 50 λεπτά στη γη της επαγγελίας με το τελικό 50-55 !

MVP αναδείχθηκε με double double ο Λάϊος έχοντας 21 πόντους, 16 ριμπάουντ, 5 ασιστ, 1 κλέψιμο, 3 μπλοκ και ενα λάθος. Συμπαραστάτης και παίκτης κλειδί ήταν ο Μαρτσάκης επίσης με double figures και 15 πόντους, 10 ριμπάουντ, από μια ασίστ, κλέψιμο και μπλοκ και 3 λάθη.

Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Κ. Παπαλέξης με 22 πόντους, 4 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 3 κλεψίματα κι ένα λάθος.

Που κρίθηκε: Πάνω στο νήμα, με τον τραυματισμό του K.Παπαλέξη να παίζει ρόλο και τους νικητές να είναι πιο ψύχραιμοι στις επιλογές τους στο τέλος.