Βράδυ Δευτέρα στο ΟΑΚΑ και η νεοφερμένη Σκιλλουντία υποδέχτηκε τους Κόνδορες για τη 12η αγωνιστική της Division 3. Oι γηπεδούχοι είχαν το προβάδισμα στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού και τελικά έφτασαν σε μία πολύ σημαντική νίκη που τους ανεβάζει ψυχολογικά και βαθμολογικά.

Το κλισέ "οι ομάδες μπήκαν νωθρά στο ματς'' δεν αποτυπώνει επαρκώς τη δυστοκία και των δύο στο πρώτο κομμάτι της πρώτης περιόδου. Είναι ενδεικτικό ότι έπρεπε να περάσουν περίπου 7 αγωνιστικά λεπτά για να μπει ο πρώτος πόντος του αγώνα, με μία βολή του Δαλαμάγκα. Σιγά σιγά όμως ξεκίνησαν να μπαίνουν τα σουτ με τους Κόνδορες αρχικά να παίρνουν βραχεία κεφαλή (4-6) χάρη σε καλάθια των Αναστασιάδη, Τσιάνου και Κατζιλιεράκη. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν. Η Σκιλλουντία, χάρη σε ένα μπάζερ μπίτερ γκολ-φάουλ του Λαδά, έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με το υπέρ της 11-6. 

Στη δεύτερη περίοδο, παρά το γρήγορο τρίποντο του Παντελιά για το 11-9, οι πράσινοι συνέχισαν δυναμικά. Χτυπώντας κυρίως στη ρακέτα με τον Λαδά (9 πόντοι στο δεύτερο δεκάλεπτο) μπόρεσαν σταδιακά να χτίσουν μία καλή διαφορά η οποία έφτασε τους 10 πόντους (23-13). Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, οι Κόνδορες μείωσαν στους 7 (23-16), χωρίς ωστόσο να καταφέρουν κάτι παραπάνω. 

Μετά την ανάπαυλα, οι Κόνδορες, με κύριο εκφραστή στην επίθεση τον Γιαννόπουλο, έτρεξαν ένα επιμέρους 6-10, πλησιάζοντας στους τρεις (29-26). Η Σκιλλουντία δεν πτοήθηκε, και απάντησε με ένα γρήγορο 18-6 (κομβικός σε αυτό το διάστημα ο Κούρτης με 7 πόντους) διαμορφώνοντας στο τέλος της τρίτης περιόδου το 47-32 και βάζοντας γερά θεμέλια νίκης. 

Στην τέταρτη περίοδο οι Κόνδορες, παίζοντας καλή ζώνη, περιόρισαν αισθητά το δυνατό σημείο της Σκιλλουντίας, που ήταν οι ψηλοί της. Έτσι, βραχυκύκλωσαν την αντίπαλο τους και πάλεψαν για να φτάσουν σε μία μεγάλη ανατροπή. Με πλουραλισμό στην επίθεση έφτασαν αρχικά στο 49-39 και ακολούθως στο 49-45 με δύο συνεχόμενα τρίποντα του Οικονομούλα. Το ματς φάνηκε να ξαναρχίζει. Πάνω που η Σκυλλουντία έδειχνε να χάνει την ψυχραιμία της, ο Αραβανής, 56 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, πέτυχε ένα σπουδαίο τρίποντο για το 53-46. Εκεί η ψυχολογία άλλαξε άρδην. Οι Κόνδορες δεν μπόρεσαν να βρουν απαντήσεις και έτσι -μετά από ορισμένες εκατέρωθεν βολές- το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 55-49. 

MVP: O Παναγιώτης Κούρτης είχε πολύπλευρη συνεισφορά στο παιχνίδι έχοντας 10 πόντους, 11 ριμπάουντ, 1 ασσίστ, 1 κλέψιμο και 1 μπλοκ.

Παίκτης κλειδί: Ο Γιώργος Λαδάς ήταν ο πρώτος σκόρερ της Σκιλλουντίας με 19 πόντους ενώ παράλληλα είχε 5 ριμπάουντ και 1 ασσίστ.

Για τους αξιόμαχους Κόνδορες ξεχώρισε ο Οικονομούλας με 20 πόντους και πολύ καλά ποσοστά εντός πεδιάς (1/1 δ., 6/11 τρ.). 

Το ματς κρίθηκε στο μεγάλο τρίποντο του Αραβανή, σε μία στιγμή που αφενός βοήθησε τη Σκιλλουντία και αφετέρου απογοήτευσε τους Κόνδορες.