Οι Mamba’s επικράτησαν 56-44 των Slow Leopards, για τη 12η αγωνιστική του Group 1 της Division 3. 

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι επέστρεψαν στα θετικά αποτέλεσμα, μετά από δύο αγώνες και με την τέταρτη νίκη τους στα τελευταία έξι ματς ανέβηκαν στο 7-5. Από την άλλη, οι Slow Leopards παραμένουν στον πάτο, έχοντας πλέον ρεκόρ 1-11. 

Η αναμέτρηση ήταν ιδιαίτερα αμφίρροπη στο ξεκίνημα, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο – πόντο, ωστόσο ένα σερί 8-0, με πρωταγωνιστή τον Κοντογιάννη, έφερε τους Mamba’s στο +11 (23-12 στο 12’). Τα «φίδια» συνέχισαν να διατηρούν μια σταθερή διαφορά, την ώρα που οι αντίπαλοι τους δεν σταμάτησαν τη μάχη για να ανατρέψουν την κατάσταση. 

Ο Κατσιαπής με τον Ζήρο τράβηξαν το κουπί στην επίθεση για τους Slow Leopards, οι οποίοι μείωσαν σε 31-34 (24’), ενώ με πέντε μαζεμένους πόντους του πρώτου έφεραν τη διαφορά ακόμα και στο καλάθι (βλ. 40-42 στο 33’)! 

Ο Ξαγοράρης, όμως, πέτυχε «μεγάλο» τρίποντο, το οποίο «έκοψε» τα πόδια των αντιπάλων και παράλληλα έδωσε ώθηση στους Mamba’s. Συγκεκριμένα, αποτέλεσε το έναυσμα για το «ξέσπασμα» νίκης, το οποίο «μεταφράστηκε» σε επιμέρους 14-2 στο φινάλε του αγώνα, με αποτέλεσμα να βρεθούν στο +14 (56-42). 

Player of the Game: Σε ένα ματς που η επίθεση δεν… τράβηξε σε μεγάλο βαθμό, ο Στέλιος Κοντογιάννης έκανε τρομερή δουλειά μέσα στο «ζωγραφιστό». Συνέβαλε τα μέγιστα στη νίκη, χωρίς να… σπαταλήσει προσπάθειες, μετρώντας 9 πόντους (4/9), 13 ριμπάουντ κι ένα κλέψιμο. 

Παίκτης «κλειδί» ο Σπύρος Ζυγούκης, ο οποίος προσέφερε πολύτιμους πόντους σε κρίσιμα σημεία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το τρίποντο, με το οποίο έκανε το 52-42 (36’). Ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών με 15 πόντους (5/10 σουτ), ενώ είχε ακόμα 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ. 

Που κρίθηκε: Στην αντίδραση που είχαν οι Mamba’s, κάθε φορά που οι Slow Leopards πλησίαζαν στο σκορ. Τα «φίδια» είχαν τις «απαντήσεις» με καθοριστικότερη το 14-2 στο φινάλε, την ώρα που οι τυπικά γηπεδούχοι δεν είχαν σωστές επιλογές στα σημεία, όπου είχαν το μομέντουμ.