Στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του 3ου Division(1o group), οι Abaliers αναμετρήθηκαν με τους ΜΓΚ! Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι σε όλη την διάρκειά του, με τις 2 ομάδες να παίζουν σκληρό μπάσκετ με πολλές επαφές. 75-74 ήταν το τελικό σκορ με τους ΜΓΚ να γυρνάνε από το -10 στο τέλος του αγώνα και να παίρνουν μια τεράστια νίκη στην κόψη του ξυραφιού!

Τρομερά ξεκίνησαν τα παιδιά του Παγετού στο 1ο δεκάλεπτο. Με οδηγό την τρομερή του άμυνα κατάφεραν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Πέτυχαν 23 πόντους, δέχθηκαν 12 και δημιούργησαν από νωρίς μια διαφορά 9 πόντων. Οι Abaliers ξεκίνησαν νευρικά και το πλήρωσαν. Για τους γηπεδούχους 8 πόντους πέτυχε ο Β. Λάϊος, 7 ο Μαρστάκης, ενώ στους 6 σταμάτησε ο Αλεξανδρής. 10 είχε ο ασταμάτητος για ακόμα μια φορά Σχοινάς για τους Abaliers!

Πιο ισορροπημένο ήταν το 2ο δεκάλεπτο. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν ρυθμό, έκλεισαν τους διαδρόμους και τα κενά αμυντικά και έριξαν την διαφορά στους 6 πόντους. Οι ΜΓΚ έβαλαν λιγότερους από τους μισούς πόντους που πέτυχαν στην προηγούμενη περίοδο, αλλά εξαιτίας της άμυνάς τους συνέχισαν να κρατούν τα ηνία του αγώνα. 11-14 ήταν το επιμέρους σκορ. Για τους προπορευόμενους Γιαννόπουλος και Β. Λάϊος πέτυχαν έκαστος από 2 καλάθια με τον Αλεξανδρή να ευστοχεί σε 1 σουτ 3 πόντων. Σειρά στο σκοράρισμα για τους φιλοξενούμενους πήρε ο Γ. Χρυσοσπάθης με 8 πόντους. Με 4 ακολούθησε ο Σχοινάς.

Στον ίδιο ρυθμό συνεχίστηκε και η 3η περίοδος με το τέμπο να γίνεται λίγο πιο αργό. Το ματς έγινε πιο σκληρό. Έγιναν πολλά φάουλ, ενώ δεν έλλειψαν οι άμυνες ζώνης και τα transition plays. Το σκορ ήταν σχετικά υψηλό (16-18). Η διαφορά έπεσε στους 4 πόντους. Για τους ΜΓΚ  τον χαβά του με 7 πόντους συνέχισε ο Αλεξανδρής με τον Λάϊο να βάζει 5 (όλοι από βολές). 3 καλάθια είχε ο Σχοινάς και 5 πόντους ο Ι. Χρυσοσπάθης για τους Abaliers!

Με την διαφορά στα 2 καλάθια όλα θα κρίνονταν στο 4ο και τελευταίο δεκάλεπτο. Οι Abaliers μπήκαν πολύ δυνατά στο παρκέ, επέβαλλαν τον ρυθμό τους και γύρισαν τούμπα το ματς. Δημιούργησαν μια διαφορά της τάξεως των 10 πόντων και όλα έδειχναν ότι θα πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα. Μολαταύτα, στο τελευταίο τετράλεπτο οι ΜΓΚ πάτησαν το πόδι στο γκάζι, έκαμψαν την αντίσταση των Abaliers και με 1 lay up του Β. Λάϊου έκλεψαν το ματς, νικώντας με σκορ 75-74. 26-29 ήταν το σκορ της περιόδου. Για τους νικητές 11 πόντους έβαλε ο Μαρτσάκης με τον Β. Λάϊο να ακολουθεί με 10. 9 είχε ο Σχοινάς για τους ηττημένους με τους Θεοδωρόπουλο και Μώρο να ακολουθούν έχοντας από 7 έκαστους.

Mvp του αγώνα ήταν ο Ρ. Μαρτσάκης με 23 πόντους, 8 ριμπάουντ (6-2), 4 ασίστ, 1 κλέψιμο και 3 λάθη σε 32 λεπτά. Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Γ. Χρυσοσπάθης με 9 πόντους, 20 ριμπάουντ (14-6), 1 ασίστ, 2 κλεψίματα, 4 μπλοκ και 3 λάθη σε 39 λεπτά συμμετοχής!

Key player: O παίχτης-κλειδί ήταν ο Β. Λάϊος με 28 πόντους, 10 ριμπάουντ (9-1), 3 ασίστ, 3 κλεψίματα, 2 μπλοκ και 3 λάθη σε 40 λεπτά αγώνα!

Το παιχνίδι κρίθηκε στην τελευταία φάση με τον Β. Λάϊο να βάζει το νικητήριο καλάθι!