Οι Power Strangers λύγισαν 66-65 τη Σκιλλουντία, για τη 13η αγωνιστική του Group 2 της Division 3.

Η τάπα του Θεοχάρη στον Παπαδάκο στη λήξη ήταν αυτή που έκρινε την αναμέτρηση υπέρ των τυπικά γηπεδούχων, οι οποίοι διατήρησαν το αήττητο, ανεβαίνοντας στο 13-0! Οι «πράσινοι» έφτασαν πιο κοντά από κάθε άλλον στο να σπάσουν το αήττητο των Power Strangers, αλλά στο τέλος λύγισαν, με αποτέλεσμα να πέσουν κάτω από το 50% (6-7). 

Ο αγώνας είχε συγκλονιστική εξέλιξη με τη Σκιλλουντία να δείχνει με το «καλημέρα» (8-2 στο 4’) στο ματς ότι θα αποτελέσει σκληρό καρύδι για τους πρωτοπόρους. Οι «ασπρόμαυροι», όμως, με πρωτοστάτη τον Γκόλια έφεραν το ματς εκεί που ήθελαν καθώς προηγήθηκαν με 20-10 (12’) και 25-14 (16’). 

Ο Χαλίμος με συνεχόμενα καλάθια κράτησε όρθια την ομάδα του, η οποία, όταν στην επιθετική εξίσωση μπήκαν κι οι Λαδάς, Δαλαμάγκας, ανέτρεψε πλήρως την κατάσταση. Με τους Power Strangers να δείχνουν τελείως εκτός ρυθμού, η Σκιλλουντία προηγήθηκε 61-52 (35’), έπειτα από καλάθι του Δαλαμάγκα. 

Το τρίποντο του Τσάτσα έμοιαζε με… ανάσα για τους Power Strangers, οι οποίοι στη συνέχεια έδειξαν γιατί είναι πρώτοι κι αήττητοι στον όμιλο τους, καθώς με το σερί να φτάνει στο 10-0, πέρασαν μπροστά με 62-61. Με καλάθι του Ζαφόλια προηγήθηκαν 64-62, αλλά μια βολή του Παπαδάκου και το εντυπωσιακό φόλοου του Κούρτη μετά από χαμένο σουτ έφερε τη Σκιλλουντία ξανά μπροστά στο σκορ, 20.9 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. 

Ο Γκόλιας κέρδισε φάουλ και με 2/2 βολές, έβαλε μπροστά τους Power Strangers με 66-65, 13.1’’ πριν το τέλος. Στα τελευταία δευτερόλεπτα ο Αμάφης αστόχησε σε τρίποντο κι ο Θεοχάρης έκοψε εντυπωσιακά τον Παπαδάκο, επιτρέποντας στην ομάδα του να κάνει το «13 στα 13». 

Player of the Game: Ο Νίκος Τσαουσλάρης ηγήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα της ομάδας του κι έκανε νταμπλ νταμπλ. Συγκεκριμένα, μέτρησε 23 πόντους με 8/15 δίποντα και 13 ριμπάουντ, ενώ είχε 2 ασίστ και μια τάπα. 

Παίκτης «κλείδι» ο Κώστας Γκόλιας. Χωρίς αμφιβολία ο Κώστας Θεοχάρης ήταν ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής, αλλά αν δεν ήταν ο γκαρντ των Power Strangers ενδεχομένως να μην φτάναμε μέχρι εκείνο το σημείο. Ήταν άλλωστε αυτός που έβαλε τις δύο καθοριστικές βολές στο τέλος, αλλά κι ο πρώτος σκόρερ της ομάδα του, έχοντας 25 πόντους (8/16 σουτ). Επίσης, μέτρησε 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, ένα κλέψιμο και μια τάπα. 

Που κρίθηκε: Στην αντίδραση των Power Strangers όταν βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι ανέβασαν την πίεση τους στην άμυνα, η οποία αποδείχθηκε το «κλειδί» της νίκης, όπως αποδείχθηκε και στα τελευταία δευτερόλεπτα.