Για την 14η στάση του πρώτου γκρουπ της Division 3 οι Abaliers συνάντησαν στο ΟΑΚΑ την Κυριακή τους Μamba's και μετά από σαραντάλεπτη μάχη πήραν στο τέλος το ροζ φύλλο !

Από νωρίς η μάχη πήγε πόντο πόντο. Οι γηπεδούχοι με άξονες τους Σχοινά (6) και Μώρο (4) είχαν την πρωτοπορία με 8-2. Οι αντίπαλοι τους ωστόσο αντέδρασαν με ομαδικό σκοράρισμα (Αντωνίου 3 και Κοντογιάννης, Σ. Ζυγούκης, Γιαννόπουλος & Ρίσκας από ένα καλάθι) πλησιάζοντας στην ελάχιστη δυνατή απόσταση (12-11) στα πρώτα δέκα λεπτά.

Οι Abaliers έκαναν δύο σερί 7-0 στη συνέχεια. Το πρώτο στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, όμως οι Mamba's αντέδρασαν με τα τρίποντα των Παπαλέξη και Ξαγοράρη (από 6π) προσπερνώντας προσωρινά. το δεύτερο σερί ήταν στο φινάλε της με δράστες τους Σχοινά (7) και Γ. Χρυσοσπάθη (6) και με αυτό προηγήθηκαν με 31-25 στο ημίχρονο.

Το τανγκό διατηρήθηκε και μετά την ανάπαυλα. Ο Σχοινάς απειλούσε από μακριά (6π) για τους Abaliers, με το Mamba να βρίσκει ξάνα αρκετούς πρωταγωνιστές (Σ. Ζυγούκης και Παπαλέξης από 4, Αντωνίου 3) μένοντας σε κοντινή τροχιά (48-44) στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου.

Το ματς είχε όλα τα στοιχεία ενός ντέρμπυ και στην τέταρτη περίοδο. Οι Mamba's με το ντουέτο των Ζυγούκηδων (5 ο Γ. , 6 ο Σ.) πήραν κεφάλι με 54-57 τρία λεπτά πριν τη λήξη, ώστοσο ένα 6-0 των Abaliers (Σχοινάς 7, Ι. Χρυσοσπάθης 3, Κυριαζής 4) τους έβαλε μπροστά με 60-57. Ο Αντωνίου μείωσε σε 60-59 που έμελλε να είναι το τελικό σκορ καθώς έχασε το τελευταίο σουτ, με τους γηπεδούχους να επικρατούν στο νήμα !

MVP αναδείχθηκε ο Γιώργος Χρυσοσπάθης που είχε 9 πόντους, 12 ριμπάουντ, 3 ασιστ, 3 κλεψίματα, 1 μπλοκ και 3 λάθη. Καλύτερος των ηττημένων ήταν με double figures ο Χρήστος Αντωνίου, που μέτρησε 10 πόντους, 13 ριμπάουντ, 6 ασιστ, 1 κλέψιμο , 2 μπλοκ και 1 λάθος.

Τον παίκτη κλειδί και συνάμα πρώτο σκόρερ αποτέλεσε ο Αλέξανδρος Σχοινάς με 26 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2 ασιστ, 4 κλεψίματα και ένα λάθος.

Που κρίθηκε : Στο σερί των τελευταίων στιγμών της αναμέτρησης για τους νικητές !