Ανώτεροι ΜΓΚ συνεχίζουν με το βλέμμα στην τετράδα!!

 Υπόθεση ενός ημίχρονου και για την ακρίβεια του δεύτερου ήταν το ματς ανάμεσα στους ΜΓΚ και τους New York Bricks. Με τους ΜΓΚ να πατάνε το γκάζι από την τρίτη περίοδο, μην κοιτώντας πίσω έφτασαν στην νίκη με το τελικό 44-61.

 Με τον Λαϊο να κάνει την διαφορά για την ομάδα του σε σκορ και ριμπάουντ με 24 πόντους και άλλα 20 σκουπίδια, μαζί με την βοήθεια από τον Μαρκόπουλο που καθάρισε άλλα 15 σκουπίδια και φόρτωσε και με 17 πόντους το καλάθι των Bricks, η ΜΓΚ κάθισε στην τετράδα του ομίλου.

 Στο πρώτο μισό οι ομάδες ήταν ανταγωνιστικές με την κάθε μία να έχει από μια περίοδο. Στην πρώτη η ΜΓΚ μπήκαν φουριόζοι με διάθεση να τελειώσουν το ματς από την αρχή του με σκορ από τον Αλεξανδρή τον Λαϊο και τον Μαρκόπουλο έφτασαν στο 8-17. Με την εικόνα όμως να είναι αντιστρόφως ανάλογη στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι Bricks έβγαλαν αντίδραση με τα αδέρφια Πλέτσα να σκοράρουν μαζί με τον Θεοδοσίου και τον Αναστασόπουλο να μαζεύει τα ριμπάουντ (τελείωσε με 14) μάζεψαν την διαφορά στο καλάθι και το 25-27.

 Μάλιστα με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου κατάφεραν και πέρασαν με τρίποντο του Θανάση Πλέτσα μπροστά, ήταν όμως και η τελευταία φορά. Η συνέχεια άνηκε ολοκληρωτικά τους ΜΓΚ. Με τον Μαρτσάκη να βάζει και αυτός το λιθαράκι του στην επίθεση της ομάδας άλλα και στα ριμπάουντ και μαζί με τους σταθερά καλούς Λάϊο, Μαρκόπουλο, Αλεξανδρή, οδήγησαν την ομάδα στην εύκολη επικράτηση. Με την διαφορά να φτάνει και στους πρόποδες των 20 πόντων για να κλείσει τελικά στο 44-61. Παρά την όποια αντίδραση με τα τρίποντα του Θανάση Πλέτσα και τους πόντους του Θεοδοσίου οι New York Bricks δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν τον ρυθμό της ΜΓΚ και παραδόθηκαν στις ορέξεις τους.

MVP: ο Λαϊος με 24 πόντους μάζεψε 20(18-2) ριμπάουντ, 2ασιστ και 33 eff. Από την άλλη πλευρά ο Πλέτσας έβαλε τους πόντους 17 αλλά ο Αναστασόπουλος προσπαθούσε στην άμυνα και τα ριμπάουντ με 4 πόντους 14(13-1) ριμπάουντ, 1 ασιστ, 1 κόψιμο και 18eff ξεχώρισε για τους Bricks.

Παίκτης-κλειδί: Ο Μαρκόπουλος που και αυτός ήταν διπλός με 14π. και 15ρ. είχε και 2 ασιστ και 2 κλεψίματα για να βοηθήσει στην νέα νίκη.

Το ματς κρίθηκε. Στις περισσότερες επιθετικές λύσεις της ΜΓΚ , μαζί με τα διπλάσια ριμπάουντ 60 έναντι 31 και τις 14 έναντι 9 ασιστ. Τα νούμερα είπαν την αλήθεια.