Οι Power Strangers νίκησαν 56-47 των Χαλέικερς για τη 15η αγωνιστική στο Group 2 της Division 3.

Οι «ασπρόμαυροι» έψαχναν αντίδραση μετά την πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα και τη βρήκαν, επιστρέφοντας στον δρόμο των επιτυχιών! Με αυτό τον τρόπο ανέβηκαν στο 14-1, παραμένοντας σε απόσταση δύο νικών από τους διώκτες τους. Από την άλλη, οι Χαλέικερς είδαν το νικηφόρο σερί τριών αγώνων να λαμβάνει τέλος και με ρεκόρ 4-11 θα πρέπει να δώσει μάχη μέχρι τέλους για την αποφυγή του υποβιβασμού. 

Οι τυπικά γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παρκέ και προηγήθηκαν με 10-5 και λίγο αργότερα με 13-12 (7’). Αυτή, όμως, ήταν κι η τελευταία φορά που βρέθηκαν μπροστά στο σκορ, καθώς από εκεί και πέρα κυνηγούσαν τους αντιπάλους τους. Οι Power Strangers με πρωτοστάτη τον Τσαουσλάρη (10 πόντους στην πρώτη περίοδο), έκαναν σερί 10-0 και προηγήθηκαν με 22-13. Τα πράγματα για εκείνους, πάντως, δεν ήταν εύκολα, καθώς αδυνατούσαν να ξεφύγουν με μεγάλη διαφορά. 

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 33-23 στο ημίχρονο, αλλά οι «κυανοκίτρινοι» με πρωταγωνιστή τον Χαρδαβέλλα επέστρεψαν σταδιακά στο ματς. Μάλιστα, έπειτα από τρίποντο του Κάππου βρέθηκαν στο -3 (40-43 στο 33’), ενώ είχαν και την ευκαιρία να πλησιάσουν στον πόντο, αλλά έκαναν λάθος στον αιφνιδιασμό 

Οι Power Strangers το εκμεταλλεύτηκαν και με επιμέρους σκορ 10-2 ξέφυγαν με 53-42. Οι Χαλέικερς έκαναν την ύστατη προσπάθεια να επιστρέψουν και με τρίποντο του Τζαβάρα πλησίασαν στο -6 (47-53, 39’), αλλά δεν είχαν άλλα ψυχικά αποθέματα. 

Player of the Game: Ο Αντώνης Γαλανόπουλος ήταν φόβος και τρόμος μέσα στο «ζωγραφιστό», με τους Χαλέικερς να αδυνατούν να βρουν λύση για τον περιορισμό του. Χωρίς να χρειαστεί να… φορτσάρει, τελείωσε το παιχνίδι με 14 πόντους (6/15 δίποντα), 18 ριμπάουντ και μια ασίστ.

Παίκτης «κλειδί» ο Νίκος Τσαουσλάρης! Το βαρύ «πυροβολικό» των Power Strangers ηγήθηκε και πάλι της ομάδας του στο σκοράρισμα. Μέτρησε 27 πόντους σε 34 λεπτά, ενώ συνέβαλε και σε άλλα κομμάτια του παιχνιδιού, μετρώντας 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ. 

Που κρίθηκε: Στην τρομερή άμυνα που έπαιξαν οι Power Strangers, οι οποίοι δεν επέτρεψαν στους Χαλέικερς να βρουν ρυθμό στην επίθεση, κάτι που δεν τους επέτρεψε να γυρίσουν το ματς. Μέσα από την άμυνα οι νικητές βρήκαν και τρόπους για να σημειώσουν καθοριστικούς πόντους σε κρίσιμα σημεία.