Οι Abaliers νίκησαν 78-74 την Πόρτο, για τη 15η αγωνιστική στο Group 1 της Division 3.

Οι «μπλε» πανηγύρισαν την τέταρτη νίκη τους στα τελευταία πέντε ματς κι ανέβηκαν στο 10-5, μένοντας έτσι μόνοι στη δεύτερη θέση. Οι Unfamous, βέβαια, που βρίσκονται στην κορυφή απέχουν τρεις νίκες και δύσκολα θα απειληθούν. Από την άλλη, οι «γαλάζιοι» γνώρισαν την τέταρτη διαδοχική ήττα τους, έπεσαν στο 9-6 και βλέπουν τις ομάδες που είναι από κάτω να πλησιάζουν. 

Η αναμέτρηση ήταν πραγματικό ντέρμπι, με δύναμη, νεύρα αλλά κι ωραίο μπάσκετ, όπου κοντραρίστηκε η νεανική ενέργεια με την εμπειρία.

Οι Abaliers μπήκαν στο παρκέ με ξεκάθαρο στόχο να τρέξουν κι αυτό ήταν που τους έβαλε αρχικά μπροστά στο σκορ με 19-14 (7’), έπειτα από σερί 6-0. Ο Γκόρος, όμως, ηγήθηκε της Πόρτο, η οποία έφερε τους αντιπάλους της στον ρυθμό που εκείνη ήθελε, με αποτέλεσμα να γυρίσει το ματς και να προηγηθεί με 25-20 (12’). Μέχρι λίγο μετά τα μισά της δεύτερης περιόδου, οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν το προβάδισμα, αλλά ένα 10-0 σερί έφερε τους Abaliers ξανά μπροστά (36-30 στο 18’).

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, οι τυπικά φιλοξενούμενοι έστειλαν τη διαφορά στο +13 (47-34), με τον Σχοινά να κάνει άνω κάτω την άμυνα των αντιπάλων. Η Πόρτο έκανε την ύστατη προσπάθεια να επιστρέψει και στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου πλησίασε στο -3 (59-62), εκεί, όμως, οι Abaliers διατήρησαν την ψυχραιμία τους, με σερί 9-0 ξέφυγαν ξανά (71-59) και με τον Καλφόπουλο να σημειώνει καθοριστικούς πόντους στα τελευταία λεπτά «κλείδωσαν» τη νίκη.

Player of the Game: Ο Γιώργος Χρυσοσπάθης έκανε τη «βρόμικη» δουλειά μέσα στο «ζωγραφιστό», δίνοντας πολλές μάχες με τους αντιπάλους του. Τελείωσε το ματς με νταμπλ νταμπλ, έχοντας 14 πόντους και 13 ριμπάουντ, ενώ πρόσθεσε 4 τάπες 2 κλεψίματα και μια ασίστ.

Παίκτης «κλειδί» ο Αλέξανδρος Σχοινάς, ο οποίος έκανε τρομερό ματς. Με την ταχύτητα του «βασάνισε» την αντίπαλη άμυνα και σκόραρε 35 πόντους (11/15 δίποντα) σε 40 λεπτά, ενώ πρόσθεσε 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ κι ένα κλέψιμο. Άξιο αναφοράς είναι φυσικά το γεγονός ότι στα τελευταία λεπτά «έσφιξε» τα δόντια για να βρεθεί στο παρκέ, μετά από σκληρό φάουλ που του έγινε, καθώς ο Γιάννης Χρυσοσπάθης είχε αποβληθεί με πέντε φάουλ.

Που κρίθηκε: Στη νεανική ενέργεια των Abaliers, οι οποίοι κατάφεραν να υπερκαλύψουν την εμπειρία της Πόρτο. Στη μεγαλύτερη διάρκεια κατάφεραν να πατήσουν το γκάζι (κυρίως με τον Σχοινά), ενώ στην άμυνα, δέχθηκαν 36 πόντους από τον εκπληκτικό Γκόρο, αλλά από εκεί και πέρα δεν «πληγώθηκαν» σε μεγάλο βαθμό από κάποιον άλλον.