Σε εξ αναβολής παιχνίδι της 16ης πράξης τoυ πρώτου γκρουπ της Division 3 οι Abaliers υποδέχτηκαν την Τετάρτη στο Ολυμπιακό Στάδιο τη Havalencia, με τη δεύτερη να παίρνει μια μεγάλη νίκη χάρη στον οίστρο του Βιγικάκη από τα 6.75 στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, που ήταν μια μάχη για σαράντα ολόκληρα λεπτά.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις ομάδες να βαδίζουν πλάι πλάι. Οι φιλοξενούμενοι με τον Αβράμπο (12π) σε turbo mode και τον Βιγικάκη να βοηθά (6π) προσπέρασαν χάρη σε ένα 7-0 και παρά τα τρίποντα του Δούκα (8π) και τις ενέργειες από τους Κυριαζή & Γ. Χρυσοσπάθη (από 3π) κράτησαν την πρωτοπορία με 16-18 στα πρώτα δέκα λεπτά.

Οι Abaliers αντέδρασαν στη συνέχεια. Με τον Γ. Χρυσοπσάθη να πρωταγωνιστεί με έξι πόντους και συνοδοιπόρους τους Δούκα και Θεοδωρόπουλο (από 3π) πέρασαν μπροστά . Από την αντίπερα όχθη οι προσπάθειες των Βιγικάκη (4), Τσιβελεκίδη και Αβράμπου (από 3π) κράτησαν τη Havalencia κοντά στο σκορ (31-28) στου δρόμου τα μισά.

Μετά τη διακοπή τα συγκροτήματα πάτησαν αμφότερα το γκάζι ! Οι "Αba" έφτασαν ως το +10 εκμεταλλευόμενοι τα τρίποντα από τους Μώρο (6) & Κυριαζή (5) αλλά και τη σταθερή παρουσία των Δούκα, Γ. Χρυσοσπάθη και Θεοδωρόπουλου (από 4) . Ωστόσο, οι "Ισπανοί" με τους Αβράμπο (7), Μπιζα (5) αρχικά, και με 8 συνεχόμενους πόντους του Βιγικάκη μείωσαν σε 54-50 στο κλείσιμο της τρίτης περιόδου.

Το τελευταίο δεκάλεπτο έκρυβε όλες τις συγκινήσεις. Όπως και στο υπόλοιπο διάστημα το παιχνίδι πήγε κατοχή με κατοχή. Οι Abaliers προηγήθηκαν με 65-61 χάρη σε ένα 7-0 που έτρεξαν με τους Κυριαζή, Γ. Χρυσοσπάθη (από 4π) και το τρίποντο του Δούκα 3'30" προ του φινάλε, όμως έβρισκαν πάντα μπροστά τους τον δαιμονισμένο Βιγικάκη. Με δικό του τρίποντο οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 65-65, και έπραξαν το ίδιο με καλάθι του Καλαμαρα στα 2'10" (67-67). Ο Δούκας στο 1'55" έβαλε για τελευταία φορά μπροστά τους "Aba" για να απαντήσει αμέσως μετά με μια step back τριποντάρα ο Βιγικάκης, για το 69-70 ! Στα υπόλοιπα 80" δύο βολές , μια του Βιγικάκη και μια του Αβράμπου διαμόρφωσαν το τελικό 69-72 !

MVP ποιός άλλος από τον Νίκο Βιγικάκη ; Είχε 31 πόντους, 17 ριμπάουντ (double double) καθώς και 1 ασιστ, 2 κλεψίματα και 3 λάθη. Καλύτερος των ηττημένων ήταν ο Γιώργος Χρυσοσπάθης, επίσης με double figures και 18 πόντους, 12 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 3 κλεψίματα κι ένα λάθος.

Παίκτης κλειδί ήταν ο δαιμόνιoς point guard Λάμπρος Αβράμπος με 21 πόντους, 6 ριμπάουντ, 4 ασιστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη.

Που κρίθηκε : Στην εκτελεστική δεινότητα του Βιγικάκη και την ψυχραιμία των νικητών στα τελευταία λεπτά.