Στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του 3ου Division (1o group) οι New York Bricks αναμετρήθηκαν με τους Slow Leopards. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι σε όλη την διάρκειά του με τις 2 ομάδες να τα δίνουν όλα. Το ματς ήταν ροντέο με τις διαφορές να αυξομειώνονται συνεχώς. 50-55 ήταν το τελικό σκορ με τις "λεοπαρδάλεις" να παίρνουν μια σημαντική νίκη!


Πολύ δυνατά ξεκίνησαν οι φιλοξενούμενοι στο 1ο δεκάλεπτο. Οι Leopards επέβαλλαν τον αργό, αλλά σταθερό ρυθμό τους και δημιοιύργησαν μια διαφορά της τάξεως των 9 πόντων υπέρ τους. 6-15 ήταν το επιμέρους σκορ με τα "τούβλα" να είναι μέτρια επιθετικά! Για τους γηπεδούχους 2 καλάθια πέτυχε ο Θεοδωσίου. 7 είχε ο Ζήρος και από 3 Κατσιάπης και Καραμπεσύνης για τους φιλοξενούμενους!


Στην αντεπίθεση πέρασαν οι New York Bricks ατην 2η περίοδο. Παίζοντας ολοκληρωτικό μπάσκετ σε άμυνα και επίθεση κατάφεραν να μετατρέψουν το -6 σε +4 σε 1 δεκάλεπτο. Οι "λεοπαρδάλεις" παρασύρθηκαν από το γρήγορο παιχνίδι των γηπεδούχων και έχασαν ό,τι κέρδισαν στην προηγούμενη περίοδο. Για τους ηνίοχους 3 καλάθια πέτυχε ο τρομερός Μανές. Ακολούθησαν Λιάσκος και Πλέτσας με 5 και 4 πόντους αντίστοιχα. Στους 5 πόντους του Καραμπεσύνη στάθηκαν οι Leopards!


Η διαφορά έπεσε στο μισό καλάθι στο 3ο δεκάλεπτο. Οι 2 ομάδες συνέχισαν να παίζουν σκληρό μπάσκετ. Είδαμε ωραίες φάσεις, αλλά και άμυνες γρανίτη. 10-13 ήταν το επιμέρους σκορ. Για τους New York Bricks που κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμα ξεχώρισε ξανά ο Θεοδωσίου με 4 πόντους. 7 είχε ο Παλλαντζάς για τους Leopards.


Με την διαφορά στον πόντο, όλα θα κρίνονταν στην 4η περίοδο. Το δεκάλεπτο χαρακτηρίστηκε από το πάθος και την ένταση που έβαλαν οι 2 ομάδες. Οι Slow Leopards ήταν καλύτεροι όταν χρειάστηκε και με απόλυτη ψυχραιμία δημιούργησαν μια διαφορά ασφαλείας που τους χάρισε την νίκη. 50-55 ήταν το τελικό σκορ με το δεκάλεπτο να λήγει 17-20. Για τους νικητές 11 πόντους έβαλε ο clutch Κατσιάπης. Ακολούθησε με 6 ο Παλλαντζάς. Για τους ηττημένους 10 έβαλε ο Θεοδωσίου.


Mvp του αγώνα ήταν ο Δ. Ζήρος με 14 πόντους, 20 ριμπάουντ (15-5), 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 3 λάθη σε 40 λεπτά. Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Α. Μανές με 11 πόντους, 10 ριμπάουντ (7-3), 3 ασίστ και 5 κλεψίματα σε 30 λεπτά συμμετοχής!


Key player: Ο παίχτης-κλειδί ήταν ο Α. Ρεντίφης με 5 πόντους, 8 ριμπάουντ (7-1) και 3 ασίστ σε 26 λεπτά αγώνα!


Το παιχνίδι κρίθηκε στα τελευταία λεπτά με τον Κατσιάπη να είναι πολύ clutch!