Η ομάδα του Αρβανιτάκη ήταν ανώτερη στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε να επικρατήσει σε μία συναρπαστική μονομαχία απέναντι στους Pink Panthers με 51-36. 

Ισορροπημένο ήταν το πρώτο δεκάλεπτο στο παιχνίδι με τους Pink Panthers να έχουν τα ηνία στο μεγαλύτερο διάστημα της περιόδου αλλά την ΠΟΡΤΟ να ακολουθεί. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 15-13 με τον Κόντο να έχει 6 πόντους. Στον αντίποδα, για την ΠΟΡΤΟ, 6 σημείωσε και ο Δημήτρης Κουτσουρής. 

Στο ίδιο μοτίβο κύλησε και το δεύτερο δεκάλεπτο με τους Πάνθηρες να προηγούνται μέχρι και 7 πόντους, 22-15, αλλά την Πόρτο να τρέχει ένα επιμέρους 10-4 σερί και να μειώνει στο πόντο, 26-25 με το τέλος της περιόδου. Ο Βενάρδος είχε 5 πόντους για την ομάδα του, ενώ ο Ζαφειράκης πρόσθεσε 7.

Μεγάλη νευρικότητα στο τρίτο δεκάλεπτο για τις δύο ομάδες. Καμία δεν κατάφερε να σκοράρει στο πρώτο πεντάλεπτο της περιόδου, με το σκορ να κολλάει στο 26-25. Η ΠΟΡΤΟ ξύπνησε με Ζαφειράκη και Ψαλιδόπουλο και κατάφερε να πάρει τα ηνία με 32-29 στο 27’. Τελικά, η ομάδα του Αρβανιτάκη έκλεισε την περίοδο στο συν 3, 37-34 με το ματς να παραμένει ανοικτό. 

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ΠΟΡΤΟ ήταν πάρα πολύ σοβαρή. Με τους Κουτσουρή και Ζαφειράκη να κάνουν ό,τι θέλουν στο παρκέ, οι τυπικά φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν τελικά μία πιο εύκολη νίκη με 51-36, με τον Δημήτρη Κουτσουρή να σταματά στους 19 και τον Ζαφειράκη στους 16 πόντους. 

MVP: Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Δημήτρης Κουτσουρής με 19 πόντους, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 4 κλεψίματα και 3 λάθη. Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Μάριος Παναγιωτακόπουλος με 9 πόντους, 20 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 τάπα και 3 λάθη. 
Παίκτης Κλειδί: Καλό παιχνίδι έκανε και ο Τάσος Σαρακηνός με 5 πόντους, 10 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 κλεψίματα.