Σε εξ αναβολής παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής του πρώτου γκρουπ της Division 3 ΜΓΚ και Πόρτο αναμετρήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής και μετά από σαραντάλεπτη μάχη με αρκετές εναλλαγές και μπόλικο θέαμα η δεύτερη πήρε τη νίκη και επί της ουσίας σφράγισε την τέταρτη θέση

Το πρώτο δεκάλεπτο αποτέλεσε την ονείρωξη κάθε μπασκετόφιλου. Το ντουέτο των φιλοξενουμένων (Γκόρος και Ζαφειράκης , από 13π και 3 τρίποντα έκαστος) έδειχνε ακατάβλητο και παρότι Λάϊος (9), Ρίζος (5) και Μαρτσάκης (3)έδιναν απαντήσεις από την άλλη πλευρά , η διαφορά πήγε σε διψήφια επίπεδα (21-31) στο κλείσιμο του.

Δύο όψεις είχε η συνέχεια της αναμέτρησης. Η διαφορά πήγε στο +14 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, όμως οι ΜΓΚ ζωντάνεψαν χάρη στους Λάϊο (11), Ρίζο (5) και Γιαννόπουλο (3) και με σερί 14-0 ισόφαρισαν ! Ένα όμως 7-0 των αντιπάλων τους κυρίως από τον Ζαφειράκη (6) έβαλαε ξανά μπροστά τους φιλοξενούμενους με 39-45 στο ημίχρονο.

Στον ίδιο ρυθμό κινήθηκε και το τρίτο δεκάλεπτο. Ωραίο μπάσκετ χαρακτήρισε αυτή την περίοδο με τα δύο σύνολα να μην μπορούν να ξεκολλήσουν το ένα απ΄τ' άλλο με συνεχείς εναλλαγές στην πρωτοπορία. Οι ΜΓΚ με σερί 10-0 με τους Μαρτσάκη (8) και Ρίζο (5) προσπέρασαν όμως η αντίδραση ήταν άμεση με ένα 8-0 της Πόρτο με τους Βουλουμάνο (6) και Ζαφειράκη (4) στην πρώτη γραμμή. Ωστόσο οι γηπεδούχοι απάντησαν με το ίδιο ακριβώς νόμισμα κι ένα νέο 8-0 μπαίνοντας στη θέση του οδηγού με 62-59 στο τριαντάλεπτο.

Στην 4η περίοδο μίλησε η κλάση του Γκόρου. Πήρε το παιχνίδι πάνω του και με 13 πόντους και επιμέρους 18-4 καθάρισε τη μπουγάδα απέναντι στους κουρασμένους ΜΓΚ (ο Λάϊος είχε αποχωρήσει) που παρά τις ενέργειες από τους Ρίζο (5) και Μαρτσάκη (4) δεν ξαναπλησίασαν σε απόσταση άμεσης βολής, με την Πόρτο να κατακτά το ροζ φύλλο με το τελικό 71-80 !

Mvp ήταν με σχεδόν triple double ο "Γκόρονις των φτωχών", aka Δημήτρης Γκόρος. Είχε 31 πόντους (5/11 τρίποντα), 8 ριμπάουντ, 13 ασίστ, 2 κλεψίματα και 5 λάθη. Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Βασίλης Λάϊος με double figures και 23 πόντους, 16 ριμπάουντ, 2 ασιστ, 4 κλεψίματα, 1 μπλοκ και 3 λάθη.

Key player: Ο έτερος κομβικός παίκτης ήταν ο Κώστας Ζαφειράκης που μέτρησε 25 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3 ασιστ, 4 κλεψίματα και 2 λάθη.

Το παιχνίδι κρίθηκε στο εξαιρετικό φίνις των νικητών !