Οι New York Bricks λύγισαν 62-60 την Πόρτο για τη 19η αγωνιστική στο Group 1 της Division 3.

Οι «μπλε» πανηγύρισαν τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους κι ανέβηκαν στο 8-11 κι έκαναν σημαντικό βήμα για την παρουσία τους στα playoffs. Οι «γαλάζιοι», από την πλευρά τους, ηττήθηκαν μετά από δύο διαδοχικά θετικά αποτελέσματα, έπεσαν στο 11-7 και συνεχίζουν την προσπάθεια για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην πρώτη πεντάδα. 

Οι New York Bricks μπήκαν δυνατά από το ξεκίνημα και προηγήθηκαν με 12-2 (6’). Από εκεί και πέρα, ξεκίνησε ένα «σφυροκόπημα» της Πόρτο στο… τείχος των «Νεοϋορκέζων». Οι τυπικά γηπεδούχοι βρέθηκαν να κυνηγούν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, με τον Γκόρο να δίνει τρομερή μάχη, αλλά σε πολλές περιπτώσεις έμοιαζε να παλεύει μόνος του. Με τρίποντο του, η Πόρτο ισοφάρισε σε 36-36 (26’) κι είχε ευκαιρίες για να περάσει μπροστά, αλλά δεν το έπραξε. Στο φινάλε της τρίτης περιόδου, οι New York Bricks με σερί 6-0 ξέφυγαν στο +8 (49-41). 

Ο Γκόρος, όμως, το είχε πάρει… προσωπικά και με εφτά προσωπικούς πόντους έφερε την ομάδα του ξανά στην ισοπαλία. Συγκεκριμένα, με τρίποντο έκανε το 59-59, 43.4 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Ο Θεοδοσίου, όμως, με παλικαρίσιο γκολ φάουλ έκανε το 62-59, στα 27.4 δευτερόλεπτα κι ουσιαστικά έδωσε τη νίκη στους Bricks, οι οποίοι έπαιξαν καλή άμυνα μέχρι το φινάλε και δέχθηκαν μόνο μια βολή.  

Player of the Game: Ο Νίκος Πλέτσας, ο οποίος έδωσε πολλές μάχες μέσα στο «ζωγραφιστό» και με τα drive του προς το αντίπαλο καλάθι έκανε «ζημιά» στους αντιπάλους. Τελείωσε το ματς με 10 πόντους (4/6διπ.), 9 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Παίκτης «κλειδί» ο Βασίλης Θεοδοσίου, ο οποίος ήταν ο πρώτος σκόρερ των Bricks, αλλά κυρίως πέτυχε το νικητήριο γκολ φάουλ στα τελευταία δευτερόλεπτα. Μέτρησε 19 πόντους, μια ασίστ και 2 κλεψίματα.

Που κρίθηκε: Στις περισσότερες λύσεις που είχαν οι New York Bricks, οι οποίοι βρήκαν διάφορους πρωταγωνιστές στα κρίσιμα σημεία. Από την άλλη, σε πολλές περιπτώσεις ο Δημήτρη Γκόρος έμοιαζε να παλεύει του, σημειώνοντας τους 37 από τους 60 πόντους της Πόρτο.