Για την 20η αγωνιστική του πρώτου γκρουπ της Division 3 το απόγευμα της Κυριακής οι New york Bricks φιλοξένησαν τους Abaliers, με τους δεύτερους να κατακτούν με άνεση το ροζ φύλλο !

Το καλό απόγευμα φάνηκε από αρκετά νωρίς για τους φιλοξενούμενους. Με σερί 10-0 μπήκαν στο παρκέ του ΟΑΚΑ με τους Μώρο (6) και Σχοινά (4) να δίνουν τον τόνο. Η άμυνα τους επέτρεψε μόλις ένα καλάθι από τον Θ. Πλέτσα κι έτσι πήραν διψήφια απόσταση προηγούμενοι με 2-15 στα πρώτα δέκα λεπτά.

Οι Abaliers διατήρησαν το ίδιο στάτους κβο και στη συνέχεια. Με τα τρίποντα από τους Σχοινά (8π) και Δούκα (5) διεύρυναν την απόσταση καθώς δέχτηκαν μόλις 8 πόντους (Θεοδοσίου 3, Αναστόπουλος και Θ. Πλέτσας 2) από την άλλη πλευρά, με συνέπεια το 10-27 στο ημίχρονο.

Μετά την ανάπαυλα οι "Aba" πάτησαν κι άλλο το γκάζι. Με το κουαρτέτο Σχοινά (8), Μώρου, Δούκα και Δούρου (από 5π) έφτασαν στο +31, καθώς οι Νεοϋορκέζοι αντιστάθηκαν μόνο με τους Ν. Πλέτσα (9) και Θεοδοσίου (3). Το σκορ στο τριαντάλεπτο ήταν 22-50.

Με τα πάντα να έχουν κριθεί ο χαρακτήρας της αναμέτρησης στο τελευταίο δεκάλεπτο ήταν διαδικαστικός. Οι Abaliers κατέβασαν στροφές ... πλην ίσως του Σχοινά (6) με τους Bricks να μειώνουν χάρη στους Θεοδοσίου (4), Ν. & Θ. Πλέτσα και Μανέ (από ένα καλάθι ως το τελικό 32-58.

MVP και πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Αλέξανδρος Σχοινάς. Τελείωσε το ματς με 26 πόντους , 3 ριμπάουντ, 2 ασιστ, 1 κλέψιμο, 1 μπλοκ και 2 λάθη. Καλύτερος των ηττημένων ήταν ο Νίκος Πλέτσας με double double και 10 πόντους, 12 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 2 κλεψίματα, 1 μπλοκ και 2 λάθη.

Key player ήταν ο Γιάννης Μώρος. Μέτρησε 13 πόντους, 3 ριμπάουντ, 1 ασιστ και 3 κλεψίματα

Που κρίθηκε: Οι νικητές κυριάρχησαν πλήρως σε άμυνα κι επίθεση από την πρώτη στιγμή.