Αποδίδοντας καλά μετά από καιρό οι FBC ξεπέρασαν το εμπόδιο της Σκιλλουντίας στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής του δεύτερου γκρουπ της Division 3 το απόγευμα της Κυριακής στο Sala Sports Club.

Αρχικά τα συγκροτήματα συμβάδισαν στο σκορ. Οι μεν γηπεδούχοι αξιοποίησαν τους Αραβανή (7) και Δαλαμάγκα (4) , με τους αντιπάλους τους να απολαμβάνουν το μεστό παιχνίδι του Δημητράκη που με 11 πόντους και τρία τρίποντα τους έδωσε το προβάδισμα με 16-19 στα πρώτα δέκα λεπτά.

Με ένα σερί 8-0 οι φιλοξενούμενοι με τον Δημητράκη (4) να οργανώνει και να σκοράρει και ομαδική δουλειά στην επίθεση ξέφυγαν στο +9. Οι Πυργιώτες από την άλλη μείωσαν με τα τρίποντα των Τσεκλένη (6) και Αραβανή (3) ως το 27-33 στου δρόμου τα μισά.

Με νέο 6-0 οι FBC πήραν διψήφια διαφορά μετά την ανάπαυλα με τον Δημητράκη (8) και τον Παπαμιχαλόπουλο (4) , όμως ήταν και πάλι ο Τσεκλένης (6) με τα τρίποντα του που έριξε τη διαφορά σε μονοψήφια τιμή (39-47) στο φινάλε της τρίτης περιόδου.

Αυτό που έδωσε αέρα στους φιλοξενούμενους ήταν ένα 7-0 στην τέταρτη περίοδο. Με δράστες τους Παπαμιχαλόπουλο (6) και Παρτσινέβελο (4) η διαφορά έφτασε ως το +16. Η ενέργεια που κατέθεσε στο παρκέ από την αντίπερα όχθη ο Δαλαμάγκας (7) δεν έφτανε, με τους FBC να φτάνουν στο ροζ φύλλο άνετα με το τελικό 49-64.

Mvp αναδείχθηκε ο Νίκος Δημητράκης με 23 πόντους, 5 ριμπάουντ, 5 ασιστ, 1 κλέψιμο και 3 λάθη. Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Παναγιώτης Δαλαμάγκας με double double και 13 πόντους, 15 ριμπάουντ, 3 ασιστ, 1 κλέψιμο, 1 μπλοκ και 2 λάθη.

Παίκτης κλειδί ήταν ο Χρόνης Λαυκίδης μετρώντας 6 πόντους, 17 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 1 κλέψιμο και ένα λάθος.

Που κρίθηκε : Οι νικητές ήταν πιο αποτελεσματικοί στο δεύτερο μισό, πήραν διαφορά και δεν απειλήθηκαν.