Τη βαθμολογική τους θέση επιβεβαίωσαν το βράδυ της Κυριακής στο Ολυμπιακό κλειστό των Άνω Λιοσίων οι Basketfathers όταν και φιλοξένησαν τους Χαλέϊκερς στο πλαίσιο της 21ης στροφής του δεύτερου γκρουπ της Division 3, με την άμυνα τους να παίζει τον πρώτο ρόλο.

Οι ομάδες συμβάδισαν στην εκκίνηση . Οι γηπεδούχοι βρήκαν το καλάθι με τους Αμπατζή (6), Καλτσά (5) και Τρίμη (4) ενώ οι αντίπαλοι τους στηρίχτηκαν στον Κάππο (9π) ακολουθώντας βήμα βήμα για το 15-13 των πρώτων δέκα λεπτών.

Ο χαμηλός ρυθμός και η προτεραιότητα στην άμυνα ήταν αυτό που χαρακτήρισε το ματς στη δεύτερη περίοδο. Οι Basketfathers διατήρησαν την πρωτοπορία χάρη στον Τυράκη (4) και το τρίποντο του Καλτσά ενώ οι Χαλέϊκερς έμειναν κοντά με τον Πούτο να σημειώνει πέντε πόντους, με το αποτέλεσμα να είναι στο 24-20 στο ημίχρονο.

Με την ίδια συνταγή οι "Πατεράδες" είχαν την πρωτοπορία και μετά την ανάπαυλα. Αμπατζής και Καλτσάς σκόραραν από πέντε πόντους, ενώ από την αντίπερα όχθη το ίδιο έκανε μόνο ο Κάππος με συνέπεια το 34-27 στο φινάλε της τρίτης περιόδου.

Στα τελευταία δέκα λεπτά οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν να πλησιάσουν κι άλλο με τον Κάππο (8) και τον Μπαλάσκα (3) να σκοράρουν έξω από την περίμετρο όμως οι Basketfathers δεν ήταν διατεθειμένοι να ρισκάρουν τα ..κεκτημένα. Με τον Αμπατζή (7) να απαντά από τα 6.75 έφτασαν πρώτοι στο νήμα, και πήραν τη νίκη με το τελικό 45-38.

MVP ήταν με double twenty ο Αλέξανδρος Αμπατζής. Είχε 20 πόντους, 26 ριμπάουντ, 2 ασιστ, 1 κλέψιμο, 2 μπλοκ και 3 λάθη. Key player αναδείχθηκε ο Νίκος Καλτσάς με 15 πόντους, 8 ριμπάουντ, 3 ασιστ, 1 κλέψιμο και 5 λάθη.

Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Γιάννης Κάππος με 24 πόντους, 4 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 5 κλεψίματα και 1 λάθος.

Που κρίθηκε : Οι νικητές έπαιξαν τόσο όσο χρειαζόταν για να επικρατήσουν εκμεταλλευόμενοι τη δυνατή τους front line.