Οι ΜΓΚ νίκησαν 57-55 τους Mamba’s, σε αναμέτρηση για την 21η αγωνιστική στο Group 1 της Division 3. 

Οι τυπικά γηπεδούχοι «διπλασίασαν» τις νίκες κόντρα στους αντιπάλους τους κι «αγκάλιασαν» μια θέση στην πρώτη τετράδα, κάτι που σημαίνει ότι θα αφήσουν εκτός τους αντιπάλους τους. Οι ΜΓΚ πανηγύρισαν την τέταρτη νίκη τους στα τελευταία πέντε ματς κι ανέβηκαν στο 12-8, όσο έχουν η Πόρτο κι οι Mamba’s. Οι τελευταίοι, όμως, μένουν πέμπτοι στην τριπλή ισοβαθμία.   

Η αναμέτρηση ήταν συναρπαστική με τις δύο ομάδες να δίνουν μια μεγάλη μάχη που εν τέλει κρίθηκε στο σουτ! Οι τυπικά φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς κι έδειχναν να πατούν καλύτερα στο παρκέ. Με «όπλο» την άμυνα τους, βρήκαν ρυθμό και στην επίθεση για να βρεθούν στο +9, τόσο στο φινάλε της πρώτης περιόδου (17-8), όσο και λίγο πριν το ημίχρονο (28-19 στο 19’). 

Μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου, οι ΜΓΚ μπήκαν σαφώς βελτιωμένοι και με σερί 8-0, ανέτρεψαν την κατάσταση, παίρνοντας το προβάδισμα (30-28 στο 25’). Οι Mamba’s δεν μπορούσαν, πλέον, να τρέξουν με τόση ευκολία στο παρκέ και μολονότι προηγήθηκαν 47-42 (34’), είδαν τους αντιπάλους τους να ανατρέπουν και πάλι την κατάσταση.

Οι τυπικά γηπεδούχοι «έτρεξαν» σερί 12-0 και από το -5, βρέθηκαν στο +7 (54-47), αλλά το παιχνίδι επιφύλασσε κι άλλες συγκινήσεις. Ο Μπότσιος με τρίποντο μείωσε στον πόντο (56-55), ο Μαρτσάκης είχε 1/2 βολές κι οι Mamba’s είχαν 16.2’’ και την ευκαιρία να πάρουν το ματς στο τελευταίο σουτ. Το τρίποντο του Ξαγοράρη, όμως, δεν ήταν καλό, με αποτέλεσμα η νίκη να καταλήξει στην αντίπαλη ομάδα.

Player of the Game: Ο Ραφαήλ Μαρτσάκης κράτησε την ομάδα του όρθια, σε ένα ματς που η αντίπαλη άμυνα τα πήγε εξαιρετικά κόντρα στον Βασίλη Λάιο (βλ. πρώτος σκόρερ της ομάδας του). Επίσης, υπήρξε καθοριστικός στο τέλος, σημειώνοντας 8 πόντους στην τέταρτη περίοδο. Τελείωσε το ματς με 18 πόντους, 15 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα και μόλις ένα λάθος.
8π.

Παίκτης «κλειδί» ο Βασίλης Λάιος, ο οποίος ακόμα και σε ένα ματς που η αντίπαλη άμυνα τον κράτησε εκτός ρυθμού για μεγάλο διάστημα, κατάφερε να είναι καθοριστικός. Μέτρησε 17 πόντους, 14 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα, και μια τάπα.

Που κρίθηκε: Στις λεπτομέρειες, όπου οι ΜΓΚ είχαν πιο «καθαρό» μυαλό, με αποτέλεσμα να πάρουν και πιο σωστές αποφάσεις. Ακόμα κι έτσι, βέβαια, οι Mamba’s θα μπορούσαν να είχαν νικήσει, αν έμπαινε το τρίποντο του Ξαγοράρη.