Το βραδάκι της Παρασκευής 12 Απριλίου στο Ίλιον, οι  FBC με εντυπωσιακή ταχύτητα και ενέργεια σε όλη σχεδόν την διάρκεια του παιχνιδιού, δεν δυσκολεύτηκαν να φτάσουν στο δίποντο απέναντι στους Βasketfathers με 36-55.

Οι δυο ομάδες είχαν από ένα καλό πεντάλεπτο στην πρώτη περίοδο, με τους FBC να είναι ελαφρώς καλύτεροι και να κρατούν προβάδισμα με 8-13. Χατζηκαλυμνιός και Παρτσινεβέλος ήταν τα πρώτα βιολιά με επιθετικά, ενώ για τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Καλτσάς και να τον ακολουθεί ο Σιάνης.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι αντιμετώπιζαν μεγάλο επιθετικό πρόβλημα, με τον Καλτσά μόνο να ξεχωρίζει, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι που βρήκαν ρυθμό στην επίθεση να έχουν μπροστάρηδες την τριάδα Χατζηκαλυμνιός, Παρτσινεβέλος και Λαυκίδη και πραγματοποίησαν το 16-27 του πρώτου ημιχρόνου.

Η διαφορά ενέργειας ήταν εμφανέστατη στην τρίτη περίοδο, με τους FBC να μετατρέπουν το παιχνίδι σε περίπατο(22-40). Ο Παρτσινεβέλος ήταν μπροστάρης με 6 πόντους, με τον Χατζηκαλυμνιός να βάζει 5 και τον Λαυκίδη να ακολουθεί με 4, ενώ φτωχή ήτανη συγκομιδή των Basketfathers με μόλις 6 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο.

Το τέταρτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης δεν επιφύλασσε κάποια έκπληξη, αφού κυμάνθηκε σε χαλαρό τέμπο, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται σε 36-55 υπέρ των FBC.

Mvp : Ο Περτσινεβέλος ήταν ο κορυφαίος παίκτης του αγώνα με 17 πόντους, 22 ριμπάουντ. Για τους ηττημένους προσπάθησε περισσότερο ο Καλτσάς που είχε 8 πόντους, 8 ριμπάουντ, 4 ασιστ.

Παίκτης Κλειδί: Ο Χατζηκαλυμνιός που μέτρησε 13 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 κλεψίματα.

Που κρίθηκε : Οι νικητές ήταν καταπληκτικοί τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα,  διασφαλίζοντας το ροζ φύλλο !