Οι Κόνδορες επικράτησαν 56-40 των Χαλέικερς για την 22η αγωνιστική στο Group 2 της Division 3. 

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι έκλεισαν έτσι με νίκη την πορεία τους στη regular season, ανεβαίνοντας στο 50% (11-11) και μπαίνουν με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στα playoffs, όπου οι στόχοι είναι υψηλοί. Από την άλλοι, οι Χαλέικερς θα πρέπει να περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή για να μάθουν αν θα αγωνιστούν στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, χρειάζονται νίκη των Basketfathers επί των Brotherhoops το βράδυ της Δευτέρας (18/4), για να τερματίσουν στην πρώτη οκτάδα. 

Όσον αφορά στην εξέλιξη του αγώνα, οι Κόνδορες είχαν τον έλεγχο σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά από τους αντιπάλους τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι απέκτησαν διψήφια διαφορά από πολύ νωρίς στο ματς (βλ. 12-2 στο 5’) και μέχρι τα μέσα στης δεύτερης περιόδου την είχαν «εκτοξεύσει» στο +24 (30-6). 

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, οι τυπικά γηπεδούχοι έκαναν μια προσπάθεια να μπουν ξανά στο ματς και μείωσαν σε 21-35, αλλά ο Τσιάνος με τρίποντο τους έκοψε τη φορά! Κάτι ανάλογο έγινε και στο τέταρτο δεκάλεπτο, όπου οι Χαλέικερς έκαναν την ύστατη προσπάθεια να επιστρέψουν, πλησιάζοντας στο -11 (31-42). Ο Οικονομούλας με ασίστ και καλάθι έβαλε ξανά στις… ράγες τους Κόνδορες, οι οποίοι ξέφυγαν με 46-31, φτάνοντας τελικά εύκολα στην επικράτηση.

Player of the Game: Ο Χρήστος Οικονομούλας ήταν και πάλι ο… κινητήριος μοχλός της ομάδας του, καθώς έκανε τα πάντα στο παρκέ σε άμυνα κι επίθεση. Ήταν ο πρώτος σκόρερ με 22 πόντους (9/13 σουτ), ενώ πρόσθεσε 8 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 4 κλεψίματα.

Παίκτης «κλειδί» η… ομαδική δουλειά! Ο MVP Οικονομούλας πρωτοστάτησε κι οι υπόλοιποι ακολούθησαν, βάζοντας όλοι το… λιθαράκι τους για τη νίκη. Θα ήταν άδικο να ξεχωρίσουμε κάποιον.

Που κρίθηκε: Στην καλή άμυνα που έπαιξαν οι Κόνδορες, οι οποίοι «βραχυκύκλωσαν» τους Χαλέικερς, οι οποίοι δεν ήταν στο καλύτερο επιθετικό βράδυ τους. Επίσης, κατάφεραν μέσα από αυτό να βρουν ρυθμό και στην επίθεση, σκοράροντας σε αρκετές περιπτώσεις πόντους στο τρανζίσιον.