Οι Terror East επικράτησαν 69-59 της Havalencia, για την 22η αγωνιστική του Group 1 της Division 3. 

Η αναμέτρηση είχε χαρακτήρα «τελικού», καθώς οι ομάδες είχαν το ίδιο ρεκόρ (9-12) κι εκείνη που θα νικούσε θα προκρινόταν στα playoffs, ενώ η ηττημένη θα έμενε εκτός οκτάδας. Αυτοί που χαμογέλασαν στο τέλος ήταν οι Terror East, οι οποίοι σε έναν κακό δεύτερο γύρο πέτυχαν δύο μεγάλες νίκες στο φινάλε και πέτυχαν τον στόχο τους, καταλαμβάνοντας μάλιστα και την έκτη θέση!

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο ματς, προηγήθηκαν 13-0 κι ανάγκασαν τη Havalencia να μείνει δίχως πόντο στα πρώτα 7’14’’ του αγώνα. Οι «νυχτερίδες» με πρωταγωνιστή τον Βιγικάκη ανέκαμψαν και μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου είχαν πλησιάσει στον πόντο (32-33)!

Οι Terror East, όμως, έμοιαζε να έχουν τις «απαντήσεις» σε κάθε… προβληματισμό που τους έβαλαν οι αντίπαλοι τους. Ο Μπόζας πέτυχε εφτά πόντους, συμβάλλοντας τα μέγιστα ώστε η ομάδα του να κάνει επιμέρους 18-6 κι από το +1 του ημιχρόνου, να βρεθεί στο +13 (51-38 στο 27’). 

Η Havalencia συνέχισε την προσπάθεια της και με τον Βιγικάκη να σημειώνει τους οκτώ πόντους στο επιμέρους 13-4 που έκανε, πλησίασε στο -4 (51-55). Οι «νυχτερίδες», όμως, δεν είχαν «καθαρό» μυαλό κι από ένα σημείο κι έπειτα τους κυρίευσε ο εκνευρισμός. Οι Terror East, αντίθετα, είχαν μεγάλη ψυχραιμία κι υπομονή, με αποτέλεσμα να ξεφύγουν και πάλι με διψήφια διαφορά. Συγκεκριμένα, με τρίποντο του Μπόζα προηγήθηκαν 67-54, «κλειδώνοντας» τη νίκη, με την οποία εξασφάλισαν θέση στα playoffs. 

Player of the Game: Ο Δημήτρης Σαπουντζής πραγματοποίησε τον ορισμό της «μεστής» εμφάνισης, καθώς προσέφερε πολλά, κάνοντας τα απολύτως απαραίτητα! Συγκεκριμένα, μέτρησε 14 πόντους με 7/12 δίποντα, 15 ριμπάουντ, 4 ασίστ και μια τάπα, σε μόλις 17 λεπτά!

Παίκτης «κλειδί» ο Γιάννης Μπόζας, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που… τράβηξε το «κουπί» στην επίθεση, όντας ο πρώτος σκόρερ. Τελείωσε το ματς με 18 πόντους, έχοντας 6/9 σουτ!

Που κρίθηκε: Στην ψυχραιμία και την υπομονή που έδειξαν οι Terror East, οι οποίοι είχαν το «καθαρό» μυαλό να κάνουν το παιχνίδι τους, εκμεταλλευόμενοι το καλό ξεκίνημα τους. Αντίθετα, η Havalencia «πλήρωσε» την έλλειψη ψυχραιμίας και τον εκνευρισμό, ο οποίος τους κυρίευσε στην τελευταία περίοδο.