Σε ένα ντέρμπυ διαφήμιση του σπορ, για την τελευταία πράξη του πρώτου γκρουπ της Division 3, η Πόρτο πέρασε νικηφόρα από το ΟΑΚΑ επί των γηπεδούχων Mamba's μετά απο σρανταπεντάλεπτη μάχη και κατέλαβε την τρίτη θέση ενώ οι αντίπαλοι τους είναι στην πέμπτη θέση. Η μεν Πόρτο θα βρει μπροστά της τον έκτο της κατάταξης που θα προκύψει από ένα γκρουπ πέντε ομάδων, ενώ οι Basketfathers θα είναι ο αντίπαλος για τους Mamba's στα πλέι οφ.

Η εκκίνηση βρήκε τις ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Μπότσιο (4), Κοντογιάννη (3) και το τρίποντο του Παπαλέξη, όμως οι αντίπαλοι τους έφτασαν χάρη στα τρίποντα από τους Σαρακηνό (7) και Γκόρο (3) και τις εμπνεύσεις του Κουτσουρη, για το ισόπαλο 14-14 των πρώτων δέκα λεπτών.

Ο ρυθμός ανέβηκε εκατέρωθεν . Οι Mamba's μάλιστα έφτασαν στο +9 με το κρεσέντο του Χατζηγιάννη (9π) και τους Αντωνίου (5) και Γιαννόπουλο (4) να προσφέρουν λύσεςι στο ζωγραφιστό. Ωστόσο ο Γκόρος πήρε φόρα με 12 πόντους παρέα με τους Κουτσουρή (5) και Ζαφειράκη (4) μειώνοντας σε 40-37 στου δρόμου τα μισά.

Δεν άλλαξε κάτι στην επανάληψη, με τα συγκροτήματα να προσφέρουν παιχνίδι με θέαμα και αγωνιστική ένταση.  Χαττζηγιάννης με τέσσερις, Κοντογιάννης και Μπότσιος με τρεις ήταν οι πιο δραστήριοι για τους Mamba's ε,νώ στον αντίποδα τα τρίποντα των Ζαφειράκη (5) και Κουτσουρή κρατούσαν τους Πορτογάλλους σε κοντινή απόσταση (54-49) στο κλείσιμο της τρίτης περιόδου.

Το γκραν κινιόλ εντάθηκε στο τέταρτο δεκάλεπτο. Οι γηπεδούχοι ξέφυγαν στο +5 λίγο πριν τη λήξη, καθώς μετά το πέμπτο φάουλ του Χατζηγιάννη (4) πέρασαν περισσότερο τη μπάλα στη ρακέτα με τον Κοντογιάννη (4). Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι επέστρεψαν με την τριπλέτα Κουτσουρή, Γκόρου και Ζαφειράκη. Ο τελευταίος ισοφάρισε σε 67-67 ενώ ο Τοπούζογλου δεν ευστόχησε στο τελευταίο σουτ για να οδηγηθούμε στο έξτρα πεντάλεπτο.

Εκεί ο Παπαλέξης με τρίποντο έβαλε μπροστά τους Mamba's αλλά ο Τοπούζογλου έκανε δύο φορές ότι δεν είχε κάνει λίγο νωρίτερα ! Με δύο διαδοχικές βόμβες έξω από την περίμετρο έβαλε την πόρτο σε θέση οδηγού (70-74) με τον  Γκόρο να τη διατηρεί εκεί, επικρατώντας δια πυρός και σιδήρου με 71-77 !

MVP με double double αναδείχθηκε ο Δημήτρης Γκόρος. Είχε 27 πόντους, 12 ριμπάουντ, 5 ασιστ, 3 κλεψίματα και 2 λάθη. Για τους Mamba's καλύτερος ήτα ο Αργύρης Χατζηγιάννης με 21 πόντους, 5 ριμπάουντ, 3 ασιστ και ένα κλέψιμο.

Παίκτης κλειδί ήταν ο Δημήτρης Κουτσουρής με 18 πόντους, 9 ριμπάουντ, 3 ασσιτ, 3 κλεψίματα , 1 μπλοκ και 4 λάθη. Κομβικός στην παράταση ήταν κι ο Κώστας Τοπούζογλου !

Που κρίθηκε : Στο μεστό παιχνίδι του Γκόρου αλλά και την εκτελεστική δεινότητα του Τοπούζογλου στο τέλος !