Στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής για το 1ο group του 3ου division οι Abaliers αναμετρήθηκαν με τους ΜΓΚ! Το παιχνίδι ήταν σκληρό και γρήγορο. Είδαμε ωραίες φάσεις, πολλές μάχες στην ρακέτα και αρκετά τρεξίματα. Μπορεί οι Abaliers να παραταχτήκαν με μόλις 5 παίχτες, αλλά στο τέλος κατάφεραν να λυγίσουν τους ΜΓΚ και να πάρουν την νίκη με σκορ 54-52!

Πολύ δυνατά ξεκίνησαν οι φιλοξενούμενοι. «Τα παιδιά του Παγετού» με πολύ ενέργεια και πάθος κατάφεραν να δημιουργήσουν μια διαφορά 9 πόντων. 8-17 ήταν το επιμέρους σκορ με τους Abaliers να δείχνουν αποπροσανατολισμένοι! Για τους γηπεδούχους 1 τρίποντο έβαλε ο Μώρος, ενώ 2 καλάθια πέτυχε ο Χρυσοσπάθης Ι. 9 πόντους είχε ο Λάιος και 4 ο Μαρτσάκης για τους προπορευόμενους.

Η 2η περίοδος ήταν ισορροπημένη. Οι Abaliers βρήκαν τα πατήματα τους και έγιναν πιο ανταγωνιστικοί. Η διαφορά ανέβηκε στους 10 πόντους (13-14 επιμέρους σκορ) με τους ΜΓΚ να δείχνουν ικανοί να διατηρήσουν όρθια την υπέρ τους διαφορά. Χρυσοσπάθης Γ. και Σχοινάς είχαν από 4 πόντους έκαστος για τους γηπεδούχους. 8 έβαλε ο Πλατοκούκης για τους ΜΓΚ.

Οι Abaliers πάτησαν το πόδι στο γκάζι στην 3η περίοδο. Με ορθό επιθετικό πλάνο, εύστοχα σουτ και όρεξη στην άμυνα, αλλά πάνω από όλα αντοχή κατάφεραν να μετατρέψουν το -10 σε -1! Οι ΜΓΚ χαλάρωσαν πολύ και το πλήρωσαν. Κουπί τράβηξε για τους γηπεδούχους ο Σχοινάς με 6 πόντους. 5 είχε ο Μώρος. 4 πόντους είχε για τους ΜΓΚ ο Λάιος.

Με την διαφορά στον πόντο όλα θα κρίνονταν στο 4ο δεκάλεπτο. Είδαμε σκληρό μπάσκετ. Οι 2 ομάδες πάλεψαν και τα έδωσαν όλα. Οι Abaliers όμως έδειξαν σταθερότητα και κατάφεραν να πάρουν την νίκη με σκορ 54-52. 18-15 έληξε η περίοδος. Για τους νικητές 3 τρίποντα έβαλε ο Μώρος. Με 8 πόντους ακολούθησε ο Σχοινάς. Οι 6 πόντοι του Λάιου δεν ήταν αρκετοί για τους ΜΓΚ.

Mvp του αγώνα ήταν ο Ι. Μώρος με 20 πόντους, 8 ριμπάουντ (7-1), 2 ασίστ και 1 λάθος σε 40 λεπτά. Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Β. Λάιος με 23 πόντους, 12 ριμπάουντ (10-2) και 3 λάθη σε 39 λεπτά αγώνα!

Key player: Ο παίχτης-κλειδί ήταν ο Γ. Χρυσοσπάθης  με 5 πόντους, 14 ριμπάουντ (5-9), 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 μπλοκ και 1 λάθος σε 40 λεπτά συμμετοχής!

Το παιχνίδι κρίθηκε από το δίδυμο Σχοινάς-Μώρος στο 4ο δεκάλεπτο!