Η Πόρτο ήταν εμφανώς ανώτερη των Slow Leopards, επικράτησε 60-32 κι έκανε το «2 στα 2» στο Group 1 της Division 3.  Οι «γαλάζιοι» χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρουν ιδιαίτερα επέβαλαν πλήρως τον ρυθμό τους κι έφτασαν στη δεύτερη νίκη τους σε ισάριθμα ματς στο πρωτάθλημα. 

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν αρκετά ισορροπημένο, αλλά στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Γκόρος, ο οποίος με 7 σερί πόντους έστειλε την ομάδα του στο +10 (24-14 στο 14’). Από εκεί και πέρα, δεν είχε επιστροφή για τους Slow Leopards, οι οποία ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν να ανταγωνιστούν την αντίπαλο τους. 

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το πρώτο ημίχρονο με σερί 10-0 και πήγαν στην ανάπαυλα, έχοντας διαφορά 18 πόντων (34-16). Ο Γκόρος είχε 13 πόντους, την ώρα που όλοι οι αντίπαλοι του μαζί είχαν πετύχει 16.  Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου οι Slow Leopards προσπάθησαν να δείξουν σημεία αντίδρασης και μείωσαν σε 21-36, αλλά σε εκείνο ο Τοπούζογλου με τρίποντο έκοψε τα… φτερά τους. 

Ο έμπειρος σουτέρ πήρε «φωτιά» στο δεύτερο ημίχρονο, ευστόχησε σε άλλα τρία σουτ έξω από τα 6μ75 και συνέβαλε τα μέγιστα ώστε η Πόρτο να βρεθεί ακόμα και στο +31 (58-27), λίγο πριν το φινάλε. 

Player of the Game: Ο Δημήτρης Γκόρος στο... χαλαρό ήταν ο απόλυτος ηγέτης της Πόρτο. Οργάνωσε ιδανικά την ομάδα του και παράλληλα ήταν ο πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού. Τελείωσε το ματς με 17 πόντους (7/16 σουτ), 6 ασίστ, 4 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα και μόλις ένα λάθος σε 30 λεπτά. 

Παίκτης «κλειδί» ο Κώστας Τοπούζογλου, ο οποίος άρχισε να βλέπει σαν βαρέλι το αντίπαλο καλάθι στο δεύτερο ημίχρονο! Σημείωσε και τα τέσσερα τρίποντα του, μετά την ανάπαυλα κι ολοκλήρωσε το ματς με νταμπλ νταμπλ (13π., 10ριμπ.)

Που κρίθηκε: Στην ανωτερότητα της Πόρτο. Οι «γαλάζιοι» ήταν σαφώς ανώτεροι και το έδειξαν χωρίς να χρειαστεί να «φορτσάρουν» τις μηχανές τους. Με 11/67 σουτ οι Slow Leopards δεν θα μπορούσαν να ελπίζουν σε πολλά.