Οι ΜΓΚ ήταν αρκετά καλύτεροι και πιο συγκεντρωμένοι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και επικράτησαν 43-33 των New York Bricks!

Αρκετά κακός ήταν ο ρυθμός του αγώνα στο μεγαλύτερο διάστημα του στο πρώτο δεκάλεπτο, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να βρουν λύσεις στην επίθεση. Η περίοδος έκλεισε στο 9-6 για τους Bricks που είδαν τον Πλέτσα να βάζει 3 πόντους. Για τους ΜΓΚ, από 3 έβαλαν οι Λάιος και Αλεξανδρής. 

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ως προς το σκοράρισμα. Οι γηπεδούχοι με μπροστάρη τον Λάιο, που έκανε τρομερή εμφάνιση, έτρεξαν ένα επιμέρους 14-9 και έκλεισαν το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 2 πόντους, 20-18, παίρνοντας βαθιά ανάσα. 

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι ΜΓΚ έσφιξαν την άμυνα τους. Δέχθηκαν μόλις 4 πόντους από την ομάδα της Ν.Υόρκης και με ένα επιμέρους 11-4, προηγήθηκαν στο 30’ με 31-22. Ο Λάιος τα έβαζε από παντού, ο Μακρής έκανε την…βρώμικη δουλειά και εκτελούσε από την περίμετρο και όλα έδειχναν να βαίνουν καλώς για τους γηπεδούχους. Οι Bricks δυσκολεύονταν αρκετά στην επίθεση.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο και με την επίθεση των φιλοξενούμενων να μην μπορεί να βρει ρυθμό, οι ΜΓΚ εκμεταλλεύτηκαν άψογα το προβάδισμα που είχαν και έφτασαν σε μία αρκετά εύκολη νίκη με 43-33. 

MVP: Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Ανδρέας Μακρής, ο οποίος είχε 9 πόντους (0/1 δίποντα, 3/7 τρίποντα), μάζεψε 16 ριμπάουντ, έκλεψε 3 φορές την μπάλα κι έκανε 2 λάθη. Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Γιώργος Ζαβάκος με 4 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ. 

Παίκτης Κλειδί: Άξιος συμπαραστάτης του Μακρή ήταν ο Βασίλης Λάιος, ο οποίος σταμάτησε το παιχνίδι στους 23 πόντους, μάζεψε 12 ριμπάουντ κι έκανε μία τάπα.

Που κρίθηκε: Στην σταθερότητα που είχαν οι ΜΓΚ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα!