Τρίτη νίκη σε τέσσερις αγώνες για τους Abaliers στο Group 1 της Division 3. Τελευταίο «θύμα» τους οι Slow Leopards, οι οποίοι παραμένουν δίχως θετικό αποτέλεσμα (0-4).

Οι τυπικά γηπεδούχοι επικράτησαν 75-51, πραγματοποιώντας μια εμφάνιση, όπου συνδύασαν ουσία και θέαμα. Οι Abaliers είχαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και παράλληλα έβγαλαν αρκετές όμορφες φάσεις, «χτυπώντας» στον αιφνιδιασμό. 

Οι «μπλέ» απέκτησαν νωρίς διψήφια διαφορά (20-10 στο 9’) και στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ήταν ήδη στο +14 (25-11). Οι Slow Leopards είχαν μια σπασμωδική αντίδραση, μειώνοντας σε 25-18, αλλά από εκεί και πέρα ο αγώνας εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο.

Οι Abaliers πάτησαν το… γκάζι και με επιμέρους 15-4 «εκτόξευσαν» τη διαφορά στο +18 (40-22). Ο Σχοινάς κι οι συμπαίκτες του εκμεταλλεύτηκαν τις αργές επιστροφές των αντιπάλων τους, με αποτέλεσμα να βρουν πολλούς πόντους στο transition. 

Με αυτό τον τρόπο παγίωσαν μια διαφορά 15 πόντων και δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο από τους Slow Leopards.  Στα τελευταία λεπτά, οι Abaliers αύξησαν κι άλλο τη διαφορά, η οποία έφτασε ακόμα και στο +27 (75-48).

Player of the Game: Ο Αλέξανδρος Σχοινάς ήταν πρωτοστάτης μιας απολαυστικής παράστασης, ενός showtime που προσέφεραν οι Abaliers. Τελείωσε το ματς με 30 πόντους (12/18 σουτ), 4 ασίστ κι ένα κλέψιμο. 

Παίκτης «κλειδί» ο Γιάννης Χρυσοσπάθης. Ο «τζούνιορ» από τα δύο αδέρφια που παίζουν στην ομάδα έκανε «αθόρυβα» μια άκρως «μεστή» εμφάνιση. Παράλληλα, κατάφερε να είναι και θεαματικός, πέρα από ουσιαστικός. Συνολικά, μέτρησε 11 πόντους (5/9 σουτ), 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 4 κλεψίματα.   

Που κρίθηκε: Στην ανωτερότητα των Abaliers, οι οποίοι έβαλαν τους Slow Leopards στον δικό τους γρήγορο ρυθμός και «εξουθένωσαν», με αποτέλεσμα να χαθεί το μέτρημα με τις φορές που σκόραραν στον αιφνιδιασμό από... θέση οφσάιντ!