Στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του 3ου Division (1ο group) οι Mamba’s αντιμετώπισαν τους Pink Panthers. Για ντέρμπι ξεκίνησε το παιχνίδι και πράγματι ντέρμπι κατέληξε με τις 2 ομάδες να δίνουν μια όμορφη παράσταση. 58-45 ήταν το τελικό σκορ με τα “φίδια” να γυρνάνε από το -10 και να παίρνουν με εμφατικό τρόπο μια σπουδαία νίκη!

Πολύ καλύτερα ξεκίνησαν στο 1ο δεκάλεπτο οι “πάνθηρες”. Με όπλο την ταχύτητα και την καλή άμυνα έφτασαν μέχρι και στο +10 (1-11). Η διαφορά έπεσε στους 6 πόντους από τους Mamba’s που ξεκίνησαν πολύ νευρικά το παιχνίδι. 13-19 ήταν το επιμέρους σκορ. Για τους γηπεδούχους 3 καλάθια έβαλε ο Αντωνίου, ενώ με 4 πόντους ακολούθησε ο Ν. Παπαλέξης. 7 είχε ο τρομερός Αρβανιτάκης και 4 ο Μπαρπαρόσος για τους Panthers.

Οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν πλήρως το παιχνίδι στην 2η περίοδο. Παίζοντας ωραίο και ομαδικό μπάσκετ μετέτρεψαν το -6 σε 0. Οι PP αν και επιθετικά ήταν αποδοτικοί, αμυντικά είχαν πολλά θέματα. 16-10 ήταν το επιμέρους σκορ. Για τους γηπεδούχους 5 πόντους έβαλε ο Σ. Ζυγούκης και 3 ο Μπότσιος. 4 βολές έβαλε για τους Panthers ο Κοντός.

Μπροστά πέρασαν οι Mamba’s στο 3ο δεκάλεπτο. Συνεχίζοντας να παίζουν στο ίδιο τέμπο σταδιακά επέβαλλαν τον ρυθμό τους και βγήκαν μπροστά με 4 πόντους. Οι Pink Panthers με τον ίδίο τρόπο έμειναν πίσω μεν, αλλά σε απόσταση αναπνοής δε. 13-9 ήταν το σκορ της περιόδου. Στα 3 καλάθια του Γ. Ζυγούκη βασίστηκαν οι Mamba’s. 3 από τους 9 πόντους των φιλοξενούμενων έβαλε ο Αρβανιτάκης.

Οι Mamba’s μπήκαν με αέρα στην 4η περίοδο. Δίχως όρεξη για πολλά-πολλά οι γηπεδούχοι έτρεξαν 1 μεγάλο σερί, έφτασαν στο +13 και κλείδωσαν την νίκη. 58-45 ήταν το τελικό σκορ με τους Panthers να παίζουν καλά μόνο στο 1ο ημίχρονο. 16-7 ήταν το σκορ του τελευταίου δεκαλέπτου. Για τους νικητές 6 πόντους πέτυχε ο Κ. Παπαλέξης, ενώ με 4 ακολούθησε ο Γ. Ζυγούκης. 5 είχε για τους ηττημένους μαχητές ο Αρβανιτάκης!

Mvp του αγώνα ήταν ο Γ. Ζυγούκης με 12 πόντους, 5 ριμπάουντ (5-0), 6 κλεψίματα και 3 λάθη σε 25 λεπτά. Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Κ. Αρβανιτάκης με 18 πόντους, 6 ριμπάουντ (2-4), 3 κλεψίματα, 2 μπλοκ και 1 λάθος σε 34 λεπτά συμμετοχής!

Key player: Ο παίχτης-κλειδί ήταν ο Χ. Αντωνίου με 10 πόντους, 6 ριμπάουντ (3-3), 3 κλεψίματα και 5 λάθη σε 28 λεπτά αγώνα!

Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες με τους Mamba’s να είναι πιο συνεπείς στην άμυνα στα τελευταία λεπτά!