Οι New York Bricks νίκησαν 44-35 την Πόρτο, για την 8η αγωνιστική του Group 1 της Division 3.

Οι τυπικά γηπεδούχοι αρχίζουν να βρίσκουν τρόπο να κερδίζουν, καθώς πανηγύρισαν την τρίτη νίκη τους στα τελευταία τέσσερα ματς κι ανέβηκαν στο 3-5. Από την άλλη, οι «γαλάζιοι» γνώρισαν τη δεύτερη ήττα τους (6-2) κι είδαν το νικηφόρο σερί τους να λαμβάνει τέλος, μετά από τέσσερα διαδοχικά θετικά αποτελέσματα. 

Η απουσία του πρώτου σκόρερ της, Δημήτρη Γκόρο, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα, καθώς η Πόρτο αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στην επίθεση. Είναι χαρακτηριστικό ότι σημείωσε τον πρώτο πόντο της, 5’51’’ πριν το τέλος της πρώτης περιόδου και το πρώτο καλάθι εντός παιδιάς, μετά από σχεδόν 6,5 λεπτά στο ματς.

Οι Bricks ξεκίνησαν τον αγώνα με 7-0 και προηγήθηκαν 18-10 στα μισά της δεύτερης περιόδου, οι τυπικά φιλοξενούμενοι είχαν ένα μικρό ξέσπασμα και με buzzer beater του Τοπόζογλου ισοφάρισαν σε 20-20 στο φινάλε του ημιχρόνου. Η Πόρτο συνέχισε να δυσκολεύεται στο σκοράρισμα και μετά την ανάπαυλα κι από τη στιγμή οι τυπικά γηπεδούχοι βρήκαν μια σχετική συνέπεια ξέφυγαν στο σκορ. 

Καθοριστικό σημείο του αγώνα ήταν τα τρία διαδοχικά τρίποντα του Λιάσκου, ο οποίος έφερε την ομάδα του από το +1 (26-25) στο +10 (35-25). Το σερί της «Νέας Υόρκης» έφτασε ως το 16-0, με αποτέλεσμα να προηγηθεί 42-25 (32’). Η Πόρτο έκανε την ύστατη προσπάθεια να επιστρέψει και με δέκα αναπάντητους πόντους πλησίασε στο -7 (42-35). Στα τελευταία κρίσιμα λεπτά, όμως, έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να πλησιάσει περισσότερο, ενώ είχε και μόλις 1/7 βολές. 

Player of the Game: Ο Πάρης Αναστασόπουλος, ο οποίος σε ένα παιχνίδι που κινήθηκε χαμηλά όσον αφορά στο σκοράρισμα, έκανε «θραύση» στα ριμπάουντ. Μέτρησε συνολικά 17, εκ των οποίων τα 6 ήταν επιθετικά, ενώ είχε 3 πόντους, μια ασίστ κι ένα κλέψιμο. 

Παίκτης «κλειδί» ο Ισίδωρος Λιάσκος, ο οποίος με τα τρία διαδοχικά τρίποντα που πέτυχε στο φινάλε της τρίτης περιόδου έβαλε τις βάσεις για τη νίκη της ομάδας του. Τελείωσε το ματς με 9 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Που κρίθηκε: Σε ένα ματς που κινήθηκε χαμηλά στο σκοράρισμα, η ομάδα που θα έβρισκε μια σχετική συνέπεια θα έπαιρνε και τον αγώνα. Το έπραξαν οι New York Bricks σε κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης, ενώ καθοριστικό είναι και το γεγονός ότι μάζεψαν 19 επιθετικά ριμπάουντ, έναντι 6 της Πόρτο.