Στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του 3ου Division (1ο group), οι Abaliers αναμετρήθηκαν με τους New York Bricks. Το παιχνίδι ήταν 1 μεγάλο ντέρμπι. Οι 2 ομάδες τα έδωσαν όλα και έπαιξαν 1 παιχνίδι υψηλού τέμπο. Το ματς έληξε 48-48 στην κανονική διάρκεια του αγώνα με τους Bricklayers να παίρνουν την νίκη (53-54) απέναντι στους γεμάτους ελλείψεις μαχητές Abaliers!

Ισορροπημένο ήταν σε γενικές γραμμές το 1ο δεκάλεπτο του αγώνα. Οι 2 ομάδες ξεκίνησαν από νωρίς να παίζουν σκληρά, ενώ δεν έλλειψε το γρήγορο παιχνίδι και οι fast break καταστάσεις. 10-11 ήταν το επιμέρους σκορ με τους New York Bricks να παίρνουν το προβάδισμα! Για τους γηπεδούχους 5 πόντους έβαλε ο Κυριαζής και 3 ο Δούκας. 7 είχε για τους Bricks ο Θεοδοσίου.

Η διαφορά έφτασε τους 6 πόντους στην 2η περίοδο. Οι «Νεοϋορκέζοι» κατάφεραν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και δημιούργησαν μια decent διαφορά ημιχρόνου. Οι Abaliers είχαν πολλές απουσίες και αυτό φάνηκε κυρίως στην επίθεση. 9-14 ήταν το επιμέρους σκορ. Για τους γηπεδούχους 6 πόντους έβαλε ο Θεοδωρόπουλος. Με 3 ακολούθησε ο Δούκας. 5 πέτυχε ο Αναστασόπουλος και 4 ο Θεοδοσίου για τους προπορευόμενους.

Το 3ο δεκάλεπτο ήταν το πιο καλό από πλευράς συγκομιδής πόντων και θεάματος του αγώνα. Οι 2 ομάδες μπήκαν πολύ καλά στο 2ο ημίχρονο και έδωσαν το 100%. 22-14 ήταν το επιμέρους σκορ με τους Abaliers να γυρνάνε τούμπα το ματς (από το -6 στο +2).  Για τους Abaliers 10 πόντους έβαλε ο Χρυσοσπάθης. Με 4 ακολούθησε ο Κυριαζής. 5 είχε ο Ν. Πλέτσας για τους κακούς αμυντικά New York Bricks.

Ντέρμπι είδαμε και στο 4ο δεκάλεπτο. Καμία ομάδα δεν μπόρεσε να παίξει 100% στον δικό της ρυθμό, η διαφορά ήταν μικρή και το αποτέλεσμα ήταν να πάμε σε παράταση. 48-48 έδειξε ο πίνακας στο τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα. 7-9 ήταν το σκορ του δεκαλέπτου. Για τους γηπεδούχους ξεχώρισε το τρίποντο του Κυριαζή. Την παρτίδα για τους Bricks έσωσε με 3 καλάθια ο Ν. Πλέτσας.

Στο εξτρά πεντάλεπτο οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα. Έφτασαν από νωρίς στο +5 και έθεσαν γερές βάσεις για την νίκη. Οι Abaliers πέρασαν στην αντεπίθεση, αλλά ο χρόνος δεν ήταν αρκετός. 53-54 ήταν το τελικό σκορ με τους New York Bricks να κερδίζουν δίκαια τους γεμάτους ελλείψεις Abaliers. Για τους νικητές Θεοδοσίου, Ν. Πλέτσας και Βιδάλης είχαν έκαστος από 1 καλάθι. 3 πόντους έβαλε για τους ηττημένους ο Κυριαζής!

Mvp του αγώνα ήταν ο N. Πλέτσας με 16 πόντους, 11 ριμπάουντ (10-1), 5 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 μπλοκ και 3 λάθη σε 41 λεπτά! Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Δ. Κυριαζής με 15 πόντους, 4 ριμπάουντ (4-0) και 2 λάθη σε 33 λεπτά συμμετοχής!

Key player: Ο παίχτης-κλειδί ήταν ο Π. Αναστασόπουλος με 8 πόντους, 18 ριμπάουντ (16-2) και 1 ασίστ σε 40 λεπτά αγώνα!

Το παιχνίδι κρίθηκε από την ηρεμία και την συγκέντρωση που έδειξαν οι Bricklayers στο εξτρά πεντάλεπτο!