Για τη 16 πράξη της Division 4 το Μεθοδικό Νίκαιας συνάντησε τους Havaliers το Σαββατόβραδο στο ΟΑΚΑ με τους δεύτερους να επικρατούν στις λεπτομέρειες μετά από μάχη σαράντα λεπτών.

Οι φιλοξενούμενοι μετά το αρχικό 6-8 έβαλαν μπροστά τις μηχανές τους και με τον Φουρναρη σε θέση οδηγού με 11 πόντους και δύο τρίποντα, αλλά και τους Βλαδοβίτη και Αργυρίδη επίσης εύστοχους από μακρινή απόσταση υπερσκέλισαν την προσπάθεια των Καρακατσάνη και Ν. Μπακιρτζόγλου (από 4π) προηγούμενοι με 10-19 στα πρώτα δέκα λεπτά.

Στη σνυέχεια ο ρυθμός έπεσε εκατέρωθεν.  Με την άμυνα να είναι το κύριο χαρακτηριστικό της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι πλησίασαν σκοράροντας με τους Ευμορφόπουλο, Πάτσιο και Μπούτο και κρατώντας τους αντιπάλους στους τέσσερις πόντους , πλησίασαν στο 17-23 στη μέση της διαδρομής.

Μετά την ανάπαυλα ξεκίνησαν με ένα 9-0 με τους Μπούτο (4) και Καρακατσάνη (3) σε πρώτο ρόλο προσπερνόντας με 28-24. Ωστόσο τα τρίποντα του Βλαδοβίτη ισορρόπησαν την κατάσταση, με το σκορ να είναι ισόπαλο στο 30-30 στο τριαντάλεπτο.

Τα τελευταία δέκα λεπτά δεν ήταν για καρδιακούς. Οι Havaliers βρέθηκαν μπροστά με τον Αρβανίτη (7) να ξεχωρίζει και μαζί με τα τρίποντα των Φουρναρη , Ιωαννίδη έκαναν το 42-46 απέναντι στις βόμβες τριών πόντων του Καρακατσάνη (6). Ο Πάτσιος μείωσε στο καλάθι, αλλά οι 1/2 βολές τόσο του Τσομπανόπουλου όσο και του Αρβανίτη διαμόρφωσαν το τελικό 44-48 ! 

MVP ήταν ο Γιάννης Ηλιόπουλος με 1 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα. Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Αποστόλης Μπούτος με 6 πόντους, 17 ριμπάουντ, 4 ασιστ, 1 μπλοκ και 4 λάθη.

Παίκτης κλειδί αλλά και πρώτος σκόρερ ήταν ο Ραφαήλ Φούρναρης με 17 πόντους, 1 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο.

Που κρίθηκε : Οι νικητές δεν έχασαν την ψυχραιμία τους και είχαν πιο σωστές επιλογές κατακτώντας, όπως και στον πρώτο γύρο μια σπουδαία νίκη.