Οι Havaliers νίκησαν 58-48 τον Kolosso Sourmenwn, για την 20η αγωνιστική της Division 4. 

Οι «Havs» πανηγύρισαν την 4 διαδοχική νίκη τους κι έκαναν σταθερό βήμα για την παρουσία τους στα playoffs, έχοντας πλέον ρεκόρ 10-8. Παράλληλα, πέτυχαν και μια νίκη – δήλωση κόντρα σε μια ομάδα που πρωταγωνιστεί στην κατηγορία, δείχνοντας ότι μπορουν να αποτελέσουν υπολογίσιμο αντίπαλο για κάθε ομάδα, ενόψει και της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος. Η ομάδα των Σουρμένων από την πλευρά της γνώρισε την τέταρτη ήττα της στα τελευταία πέντε ματς κι υποχώρησε στο 12-6. 

Ο Kolossos Sourmenwn μπήκε καλύτερα στο ματς και προηγήθηκε με 10-2 (7’), αλλά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι οι αντίπαλοι του έκαναν σχεδόν έξι λεπτά για να πετύχουν τους πρώτους πόντου τους κι εφτά για να ευστοχήσουν σε σουτ εντός παιδιάς. Σταδιακά οι Havaliers πήραν τα ηνία της αναμέτρησης και πέρασαν μπροστά με 16-15 (12’), ενώ τα δύο σερί τρίποντα του Βλαδοβίτη αποτέλεσαν το έναυσμα του ξεσπάσματος! Οι τυπικά γηπεδούχοι «έτρεξαν» σερί 17-0 και μετέτρεψαν το 16-17 (13’) σε 33-17 (21’), με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου!

Από εκεί και πέρα, ξεκίνησε η προσπάθεια από τον Kolosso Sourmenwn να επιστρέψει στο ματς και με επιμέρους 10-2 μείωσε στο -5 (38-33). Οι Havaliers, όμως, είχαν τις «απαντήσεις» και πρωταγωνιστή τον Αρβανίτη, ο οποίος με 6 πόντους συνέβαλε στο 8-0 που έφερε την ομάδα του στο +13 (46-33 στο 29’). Οι τυπικά φιλοξενούμενοι συνέχισαν τη μάχη μέχρι το τέλος, αλλά το μόνο που μπόρεσαν ήταν να φτάσουν μέχρι το -7 (52-45). Εκεί, Αρβανίτης και Τσομπανόπουλος ανέβασαν και πάλι τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο και «κλείδωσαν» τη νίκη των «Havs». 

Player of the Game: Ο Γιάννης Κονταξής ήταν αυτός που κράτησε την ομάδα του όρθια στο ξεκίνημα, συμβάλλοντας στην ανατροπή των δεδομένων. Σκόραρε τους 14 από τους 16 πόντους του στα πρώτα 15 λεπτά, «αφυπνώντας» τους συμπαίκτες του. Μέτρησε 5/7 δίποντα και 2/4 τρίποντα, προσθέτοντας 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ κι ένα κλέψιμο. 

Παίκτης «κλειδί» ο Διονύσης Αρβανίτης, ο οποίος είχε καθοριστική παρουσία στο 17-0 των Havaliers και κυρίως στο σερί που έφερε την ομάδα του μπροστά με 46-33. Τελείωσε το ματς με 14 πόντους, όντας… λεφτά στην τράπεζα από τη γραμμή των βολών (10/10), 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ κι ένα κλέψιμο. 

Που κρίθηκε: Στην αντίδραση των Havaliers, μετά το πολύ κακό ξεκίνημα τους στο ματς, όπως και στο γεγονός ότι είχαν «απαντήσεις» σε κάθε προσπάθεια ανατροπής από τον Kolosso Sourmenwn. Οι νικητές βρήκαν αρκετούς πρωταγωνιστές κι αυτό έκανε τη διαφορά.