Στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του 4ου Division (north), ο ΕΜΠRISMOS αναμετρήθηκε με το Μεθοδικό Νίκαιας. Το παιχνίδι χαρακτηρίστηκε από χαμηλό σκορ, αλλά και από υπερπροσπάθεια στην άμυνα. Το τέμπο ήταν αργό, κάτι που αποτυπώθηκε και στον πίνακα του σκορ. 29-26 ήταν το τελικό σκορ με τους Εμπρηστές να κάνουν το comeback στο 2ο ημίχρονο!

Χαμηλό ήταν το σκορ στο 1ο δεκάλεπτο. Οι 2 ομάδες ξεκίνησαν δυναμικά στην άμυνα, αλλά παράλληλα νωχελικά στην επίθεση. Αυτό αποτυπώθηκε και στο σκορ με την περίοδο να λήγει 1-9 υπέρ της Νίκαιας. Ο Σιτάρας είχε τον μοναδικό πόντο των γηπεδούχων. 3 καλάθια έβαλε ο Καρακατσάνης για το Μεθοδικό Νίκαιας.

Στον ίδιο ρυθμό συνεχίστηκε και η 2η περίοδος. Οι 2 ομάδες συνέχισαν στον χαμηλό ρυθμό που ξεκίνησαν στην αρχή του αγώνα. Η διαφορά έφτασε τους 11 πόντους με το Μεθοδικό να ελέγχει πλήρως το παιχνίδι. Ο ΕΜΠRISMOS έδειχνε αδύναμος επιθετικά και δεν μπόρεσε να σπάσει την άμυνα του Μεθοδικού. 5-8 ήταν το επιμέρους σκορ. Για τους γηπεδούχους Σιτάρας και Τριμερίτης πέτυχαν από 1 καλάθι έκαστος. Πάτσιος, Μαρκόπουλος, Σωτηρόπουλος και Βασιλείου έβαλαν 2 πόντους ο καθένας για την ομάδα της Νίκαιας.

Στην αντεπίθεση πέρασαν οι γηπεδούχοι στο 3ο δεκάλεπτο. Με πάθος και πυγμή κατάφεραν να πετύχουν 11 πόντους δεχόμενοι μόλις 6. Η διαφορά μειώθηκε στους 5 πόντους με την Νίκαια να κρατάει για ακόμα 1 δεκάλεπτο τα ηνία του αγώνα. 2 καλάθια πέτυχε ο Λάμπου με τον Μπιτούνη να ακολουθεί με 1 τρίποντο. Μπούτος, Σωτηρόπουλος και Καρακατσάνης είχαν από 2 πόντους έκαστους για το Μεθοδικό.

Το ολικό comeback έγινε στην 4η περίοδο. Η ομάδα του ΕΜΠRISMOS κατάφερε να πραγματοποιήσει το colpo grosso. Με οδηγό την άμυνα κατάφερε να επιβάλλει τον ταχύ ρυθμό της. Έτρεξε στο ανοιχτό γήπεδο πέτυχε εύκολα, αλλά και δύσκολα καλάθια και γύρισε τούμπα το ματς, παίρνοντας την νίκη στα τελευταία λεπτά. 12-3 ήταν το επιμέρους σκορ με τον αγώνα να λήγει 29-26! Για τους νικητές 7 πόντους έβαλε ο Παλαμίδης. Με 4 ακολούθησε ο Θεανίδης. Για τους ηττημένους 1 καλάθι είχε ο Σωτηρόπουλος.

Mvp του αγώνα ήταν ο Β. Θεανίδης με 6 πόντους, 6 ριμπάουντ (5-1­), 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος σε 23 λεπτά. Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Μ. Σωτηρόπουλος με 6 πόντους, 5 ριμπάουντ (4-1), 2 ασίστ και 2 λάθη σε 19 λεπτά αγώνα!

Key player: Ο παίχτης-κλειδί ήταν ο Π. Λάμπου με 4 πόντους, 6 ριμπάουντ (4-2), 1 μπλοκ και 2 λάθη σε 23 λεπτά συμμετοχής!

Το παιχνίδι κρίθηκε στην 4η περίοδο με τους γηπεδούχους να βρίσκουν ενέργεια και ρυθμό, όταν χρειάστηκε!