Τη ρεβάνς για την ήττα του πρώτου γύρου πήραν οι Φάδερς το βράδυ της Παρασκευής στο ΟΑΚΑ όταν και φιλοξενήθηκαν από τον Kolosso Sourmenwn στο πλαίσιο της 23ης στάσης της Division 4 φτάνοντας τις 9 νίκες και πλεόν βρίσκονται σε απόσταση μιας νίκης από την 8η προνομιούχο θέση !

Οι ομάδες έπαιξαν σε φουλ ρυθμό από το ξεκίνημα. Οι γηπεδούχοι ξέφυγαν προσωρινά με 11-5 χάρη στους Μπάστα (6), Γιακουμή (5), Γκορίλα και Εξαρχέα (από 4π) όμως οι αντίπαλοι τους ισορρόπησαν τάχιστα και με τον Αχλιόπτα να είναι σε δαιμονισμένη κατάσταση (9π με 3 τρ.) και τους Διονυσιώτη (6) και Γεώργα (5) να σιγοντάρουν προσπέρασαν προηγούμενοι με 21-25 στα πρώτα δέκα λεπτά.

Οι Φάδερς έφτασαν ως το +10 στη συνέχεια με τα τρίποντα του Κουτσοθανάση (6π), όμως ο Κολοσσός αντεπιτέθηκε. Με επιμέρους 17-4 όχι μόνο ισοφάρισε αλλά πέρασε και μπροστά με πολλούς πρωταγωνιστές (Γιακουμής, Μπάστας, Πετρονικολός από 4, Μπάστας και Δερπογοσιάν από ένα τρίποντο) για να πάμε στο ημίχρονο με το σκορ στο 41-39.

Το σκηνικό ισορροπίας διατηρήθηκε και μετά την ανάπαυλα. Το τέμπο κατέβηκε και από τις δύο ομάδες με το ματς να πηγαίνει κατοχή με κατοχή με διαρκή προσπεράσματα. Για τους Σουρμενιώτες σκόραραν μόνο οι Μπάστας (7) και Μαρκόπουλος (6), ενώ ο Κώτσου με έξι και ο Θεοδώρου με πέντε ήταν οι πιο δραστήριοι από την άλλη πλευρά, με το αποτέλεσμα να είναι στο 54-53 στο κλείσιμο του τρίτου δεκαλέπτου.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπυ ως το τέλος ! Οι Φάδερς έμειναν προσωρινά πίσω αλλά με σερί 9-0 αρχικά και 8-0 στη συνέχεια πήραν απόσταση οκτώ πόντων με το κουαρτέτο Θεοδώρου, Αχλιόπτα, Πελεκάνου (από 6 πόντους) και Διονυσιώτη (4) να λειτουργούν ως καλοκουρδισμένη μηχανή ! Ο Κolossos με τα τρίποντα από τους Πετρονικολό (6) και Γιακουμή (5) μείωσε αλλά όχι αρκετά ώστε να διεκδικήσει άμεσα το ροζ φύλλο που κατέληξε στους "Πατεράδες" με το τελικό 72-78 !

MVP ήταν ο Κώστας Αχλιόπτας με τα φαρμακερά του τρίποντα (4/6) και ολοκληρωμένη παρουσία με 17 πόντους, 8 ριμπάουντ, 7 ασιστ, 2 κλεψίματα και 4 λάθη. Καλύτερος των ηττημένων ήταν ο Γιώργος Μπάστας με 19 πόντους, 8 ριμπάουντ, 4 ασιστ, 2 κλεψίματα, 1 μπλοκ και 2 λάθη.

Παίκτης κλειδί με την αποδόση του στο τέλος ήταν ο Νίκος Πελεκάνος, που πρόσφερε 12 πόντους, 5 ριμπάουντ, 2 ασιστ και 4 λάθη.

Που κρίθηκε : Οι νικητές παρουσίασαν πληρότητα, αντοχές και ευστοχία στα κρίσιμα !