Ο ΕΜΠRISMOS επικράτησε 65-38 των Hornets και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στην Division 4, μετά από δύο ήττες. Από την άλλη, οι «Σφήκες», οι οποίες είχαν ρεπό στην πρεμιέρα, γνώρισαν τη δεύτερη ήττα τους σε ισάριθμα ματς. 

Το ξεκίνημα δεν προμήνυε ότι η αναμέτρηση θα εξελισσόταν σε «περίπατο» για τους τυπικά γηπεδούχους, καθώς οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ. Μετά το 12-12, όμως, ο EΜΠRISMOS πήρε «φωτιά» και μετέτρεψε ένα διαφαινόμενο ντέρμπι σε παράσταση για έναν ρόλο. Σε εκείνο το σημείο ξεκίνησε ένα εντυπωσιακό ξέσπασμα, το οποίο έφτασε στο 22-2, με τη διαφορά να εκτοξεύεται στο +20 (34-14 στο 18’)! 

Οι Hornets έβγαλαν μια σπασμωδική αντίδραση, ξεκινώντας με πέντε αναπάντητους πόντους το δεύτερο ημίχρονο, αλλά το όνειρο τους για μια μεγάλη ανατροπή «έσβησε» νωρίς. Ο EΜΠRISMOS απάντησε με σερί 7-0, προηγήθηκε με 45-23 (24’) κι ουσιαστικά μετέτρεψε το υπόλοιπο του αγώνα σε τυπική διαδικασία.

Η διαφορά έφτασε ακόμα και στο +30 (61-31), μετά από τρίποντο του Μπιτούνη, σε μια απολαυστική βραδιά για την ομάδα του. Από την άλλη, οι «Σφήκες» ακόμα κι όταν έχαναν με μεγάλη διαφορά προσπάθησαν να δείξουν μαχητικότητα στο παρκέ, αλλά δεν ήταν στην καλή τους μέρα. 

Player of the Game ο Βασίλης Θεανίδης, αν και στο συγκεκριμένο παιχνίδι θα ταίριαζε απόλυτα η κλισέ φράση ότι MVP ήταν όλη η ομάδα. Όπως και να έχει, ο Θεανίδης μέτρησε 8 πόντους, 10 ριμπάουντ και δύο ασίστ σε 18 λεπτά. 

Παίκτης «κλειδί» ο Βασίλης Σιταράς, ο οποίος με τα δύο τρίποντα που πέτυχε στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, έδωσε το έναυσμα για να πάρει «φωτιά» η ομάδα του και να φτάσει στο 22-2. Μέτρησε 12 πόντους, 6 ριμπάουντ κι ένα κλέψιμο.

Που κρίθηκε: Στο γεγονός ότι ο ΕΜΠRISMOS εμφανίστηκε με αρκετούς παίκτες (βλ. 11) κι ο καθένας έβαλε το… λιθαράκι του για να έρθει αυτή η άνετη επικράτηση. Η επιτομή της ομαδικής δουλειάς από τους νικητές, οι οποίοι είχαν λύσεις και βρήκαν πόντους όποτε το χρειάστηκαν.