Για την έβδομη στάση της Division 4 ο Kolossos Sourmenwn υποδέχθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο ΟΑΚΑ τους Havaliers και μετά από μια αναμέτρηση γεμάτη ανατροπές ήταν ψύχραιμος στις τελευταίες στιγμές κατακτώντας το ροζ φύλλο.

Σε ισορροπία κύλησε το παιχνίδι σε όλη του τη διάρκεια όσο και στο ξεκίνημα. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 9-13 με τα τρίποντα του Βλαδοβίτη (9π) όμως οι αντίπαλοι τους με τον Τρεμούλη πρωταγωνιστή (9π) και τους Εξαρχέα και Δερπογοσιάν να σιγοντάρουν με πέντε πόντους έκαστος, πήραν το προβάδισμα με 20-15 στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου.

Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν στη συνέχεια. Με επιμέρους 1-13 και με τους Βλαδοβίτη, Τσομπανόπουλο (από 6π) αλλά και τα τρίποντα των Φούρναρη και Ιωαννίδη προσπέρασαν στο +8, με τους Μπάστα και Τρεμούλη να μειώνουν σε 28-33 στο ημίχρονο.

Και μετά την ανάπαυλα οι εναλλαγές σκορ και συναισθημάτων ήταν συνεχόμενες. Οι Havaliers με κεκτημένη ταχύτητα έφτασαν στο +9 χάρη στον Φούρναρη (7π), όμως ο Kolossos απάντησε με 11-0 με την τριπλέτα Μπάστα (6), Δερπογοσιάν (5) και Σάκουλη (4) και παρότι πέρασε προσωρινά μπροστά, έμεινε πίσω με 45-49 στο τριαντάλεπτο.

Το τέταρτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης τα είχε όλα. Αρχικά οι γηπεδούχοι με 8-0 σερί με τον Μπάστα να είναι ασταμάτητος με 13 πόντους, πήρε διαφορά τεσσάρων πόντων. Ο Φούρναρης με έξι πόντους και το τρίποντο του Τσομπανόπουλου έφεραν το ματς στα ίσα (60-60) ! Ο Μπάστας με καλάθι στα 20" έκανε το 62-60 με τον Δερπογοσιάν κλέβει τη μπάλα και με 1/2 βολές να διαμορφώνει το τελικό 63-60 που βρήκε τους Σουρμενιώτες να πανηγυρίζουν !

MVP: Και πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Γιώργος Μπάστας με double double και 23 πόντους, 12 ριμπάουντ, 1 ασιστ και 3 λάθη. Καλύτερος για τους ηττημένους ήταν ο Τάσος Βλαδοβίτης με 18 πόντους, 3 ριμπάουντ, 1 ασιστ και 3 κλεψίματα.

Κλειδί του αγώνα ήταν ο αλάνθαστος Παναγιώτης Εξαρχέας ο οποίος σημείωσε 11 πόντους, είχε 8 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα.

Το παιχνίδι κρίθηκε στην ψυχραιμία των νικητών απέναντι στην επιχειρούμενη ανατροπή των αντιπάλων τους.