Το Μεθοδικό Νίκαιας λύγισε 49-45 τον ΕΜΠRISMO, για την 9η αγωνιστική της Division 4. Αμφότερες οι ομάδες προέρχονταν από τρεις διαδοχικές νίκες, αλλά μόνο μια θα επέκτεινε το σερί της στους τέσσερις αγώνας. 

Μετά από συγκλονιστικό ματς, αυτή που το έπραξε ήταν η ομάδα της Νίκαιας, η οποία ανέβηκε στο 6-1 κι έπιασε στην κορυφή τους ProfiterAll-Stars. Ο ΕΜΠRISMOS, από την άλλη, έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει στις πρώτες θέσεις κι έχει πλέον ρεκόρ 4-4. 

Το Μεθοδικό Νίκαιας μπήκε στο ματς με διάθεση να έχει την πρωτοβουλία και προηγήθηκε με 18-12, αλλά οι τυπικά φιλοξενούμενοι ανέτρεψαν την κατάσταση και στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, προηγήθηκαν με 31-25 (21’)! 

Ο Γιαννούλης ήταν αυτός που βοήθησε την ομάδα της Νίκαιας να ανακάμψει και να ανακτήσει το προβάδισμα, με τον ΕΜΠRISMO να επιστρέφει εκ νέου για το 39-39 (33’). Σε εκείνο το σημείο, το Μεθοδικό έκανε άλλο ένα ξέσπασμα, το οποίο έμελλε να κρίνει και την αναμέτρηση. Με σερί 7-0, προηγήθηκε 46-39, με τους «κόκκινους» να επιδιώκουν αλλά τελικά να μην καταφέρνουν ένα νέο come back.

Ο ΕΜΠRISMOS μείωσε σε 48-45 κι είχε δύο ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, αλλά τόσο ο Σταμάτης, όσο κι ο Τριμερίτης δεν βρήκαν στόχο, έξω από τα 6μ75 κι ο Σωτηρόπουλος με 1/2 βολές «σφράγισε» τη νίκη της ομάδας του.

Player of the Game: Ο Απόστολος Μπούτος έκανε πολύ καλή δουλειά στο «ζωγραφιστό». Ο ψηλός του Μεθοδικού Νίκαιας τελείωσε το ματς με 8 πόντους, 13 ριμπάουντ, 3 τάπες, μια ασίστ κι ένα κλέψιμο.  

Παίκτης «κλειδί» ο Αποστόλης Γιαννούλης. Με την ταχύτητα του δημιούργησε πολλές προϋποθέσεις σε transition καταστάσεις, ενώ ήταν αυτός που «ξύπνησε» την ομάδα του στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, όταν βρέθηκε πίσω με 25-31.

Που κρίθηκε: Στην ψυχραιμία και την υπομονή των τυπικά γηπεδούχων, οι οποίοι δεν πανικοβλήθηκαν όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Επίσης, το Μεθοδικό Νίκαιας είδε σε 2-3 περιπτώσεις τον ΕΜΠRISMO να επιστρέφει, αλλά στο κατάλληλο σημείο έκανε το καθοριστικό… ξέσπασμα που χρειαζόταν, για να πάρει το θετικό αποτέλεσμα.