Παίρνωντας φόρα στα τελευταία λεπτά ο Οιωνός Celtics ξεπέρασε για δεύτερη φορά το εμπόδιο της Ποσειδωνίας και προκρίθηκε στην προημιτελική σειρά της Atlas League το Σάββατο, περιμένοντας ήδη εκεί τον νικητή του ζευγαριού Χαβαλένθια by PwC - Deportivo Faliro που βρίσκεται στο 1-1. 

Οι ομάδες μπήκαν φουριόζες στο παρκέ του ΟΑΚΑ ακολουθώντας η μία την άλλη αγωνιζόμενες σε γρήγορο τέμπο. Οι μεν γηπεδούχοι στηρίχτηκαν κυρίως στον Καρνέση (9π) ενώ οι αντίπαλοι τους με τον Αθανασάκη να έχει επίσης εννέα και τον Σμάγκιν έξι χτύπησαν στο ζωγραφιστό, για να προηγηθούν με βραχεία κεφαλή (21-22) στο πέρας των πρώτων δέκα λεπτών.

Η Ποσειδωνία παρότι βρέθηκε στο μείον πέντε αντέδρασε με επιμέρους 9-2 με τους Σμάγκιν & Αθανασάκη να έχουν τον πρώτο ρόλο, ωστόσο οι "Κέλτες" με τους Μιχαλά , Καρνέση και JJ προσπέρασαν με 39-36 στο ημίχρονο.

Η μάχη συνεχίστηκε και μετά τη διακοπή. Το ματς πήγαινε πόντο πόντο ως τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου , αλλά ένα ξέσπασμα των παικτών του Ρενιέρη (JJ & Kαρνέση πρωτοστατούντων) με 7-0 σερί τους έβαλε μπροστά στο σκορ. Για την παρέα του Νοβάρα σκόραραν οι Αθανασάκης, Δ. Θύμιος και Ζάγκας, με το αποτέλεσμα να είναι στο 58-53 στο τριαντάλεπτο.

Όλα φαίνονταν να είναι ανοικτά ως το 60-55. Ωστόσο, μετά το βιράζ ο Οιωνός κάλπασε και με νέο σερί 11-0 με τους JJ και Κουναλάκη αλλά κυρίως με την αμυντική προσαρμογή ξέφυγε οριστικά και αμετάκλητα. Η διαφορά έφτασε σε διψήφιο πρόσημο και οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να επιστρέψουν, με την κόρνα της λήξης να βρίσκει τους Celtics με την πρόκριση στα χέρια με το τελικό 74-60 !

MVP αναδείχθηκε με double double o Μιχάλης Μιχαλάς με 14 πόντους, 16 ριμπάουντ, 6 ασιστ, 2 κλεψίματα & 4 λάθη. Για την Ποσειδωνία πιο αποδοτικός ήταν επίσης με double figures o Μπάμπης Αθανασάκης με 20 πόντους και 14 ριμπάουντ. 

Παίκτες κλειδιά ήταν εξ ημισείας ο Κώστας Καρνέσης (22π, 6ρ, 7ασ & 1 λ) και ο J-J Χριστόπουλος (20π, 6ρ, 3α, 3κλ, 1λ).

Που κρίθηκε : Οι νικητές ανταποκρίθηκαν αμυντικά και με το ξεπέταγμα τους στην τελική ευθεία κατέκτησαν δίκαια την πρόκριση !