Κυριακή βράδυ στην Καισαριάνη είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε ένα μεγάλο παιχνίδι πλέι-οφ με τη Χαβαλένθια By PwC να υποδέχεται τη Deportivo Faliro στο Game 1 του top16 της Atlas League ! Oι Φαληριώτες επέστρεψαν από το -21 για να σπάσουν την έδρα των ανιτπάλων τους χάρη στον σεληνιασμένο στο δεύτερο ημίχρονο Πηλιούνη και πήραν το πάνω χέρι στη σειρά, με το επόμενο παιχνίδι να είναι το Σάββτο στον Κορυδαλλό.

Οι γηπεδούχοι πάτησαν καλύτερα στο παρκέ του "Γ.Μελισσηνός" αρχικά. Με τον Παπανίκο να απειλεί με κάθε τρόπο με 11 πόντους και τον Μπαντουκούδη να σκοράρει από κοντά οκτώ, προηγήθηκαν με 21-14. Οι αντίπαλοι τους εείχαν δραστήριο μόνο τον Γρηγοράκο (10π) σε αυτό διάστημα και με δύο βολές του Παπαδημητρίου μείωσαν σε 23-18 στην εκπνοή της πρώτης περιόδου.

Με τρίποντο του Κακαλέτρη έφεραν το παιχνίδι στο καλάθι με την έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου, αλλά έκτοτε υπέστησαν black out ! Ο κύριος λόγος γι αυτό ήταν ο bomber Μακρής ! Με 4 συνεχόμενα τρίποντα και 12 πόντους και ένα ακόμα από τον Ροδάκη η απόσταση εκτοξεύτηκε ως το +21, καθώς από την αντίπερα όχθη ο μόνος δραστήριος ήταν ο Παπαγεωργίου (5π), με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 48-30.

Τα πάνω κάτω ήρθαν μετά την ανάπαυλα για τους παίκτες του Αντωνουσάκη. Δυνάμωσαν στην άμυνα, ενώ μπροστά ανέλαβε δράση ο Πηλιούνης με τον Γρηγοράκο. Μαζί πέτυχαν 21 πόντους (13 ο πρώτος και 8 ο δεύτερος) συνθέτοντας ένα εξαιρετικό ντουέτο πηγαίνοντας πότε στην απομόνωση για το 1 vs 1 για τον Πηλιούνη είτε σε καταστάσεις pick n pop για να εκτελέσει ο δεύτερος. Η διαφορά μίκρυνε, πέριξ των δεκα πόντων καθώς Ροδάκης με επτά και δύο ακόμα τρίποντα του πολυβολητή Μακρή  κρατούσαν τη Χαβαλένθια σε απόσταση,όμως ένα 9-0 για τους φιλοξενούμενους τους έβαλε ξανά στο παιχνίδι καθώς μείωσαν σε 63-59 στο φινάλε της τρίτης περιόδου.

Από δω και πέρα είχαμε ξανά παιχνίδι ! Γρηγοράκος και Πηλιούνης με ακόμα ..20 πόντους οι δυό τους ροκάνισαν τη μικρή απόσταση φέρνοντας το ματς στον πόντο ! Από την αντίπερα όχθη ρόλο έπαιξαν και οι αποβολές με φάουλ για τους Παπανίκο και Μακρή, με το βάρος να πέφτει στους Μπαντουκούδη (7) και Ροδάκη (6) που έφεραν τη Χαβαλένθια στο +4 (76-72). Ο τελευταίος όμως λόγος ανήκε στον χαρισματικό Πηλιούνη. Με επιμέρους 4-13 οδήγησε τους Deportivistas σε μια επική ανατροπή και στην πρώτη νίκη μετά από δύο μήνες με το τελικό 80-85 !

Mvp ποιός άλλος από τον Σπύρο Πηλιούνη ; Είχε 34 πόντους (29 στο δεύτερο ημίχρονο !) καθώς και 7 ριμπάουντ, ισάριθμες τελικές πάσες, 1 κλέψιμο και 2 λάθη ! Άξιος συμπαραστάτης του και παίκτης κλειδί ο bomber Θωμάς Γρηγοράκος με 24 πόντους, 7 ριμπάουντ, 1 ασιστ, ένα κλέψιμο και 3 λάθη.

Για τη Χαβαλένθια ξεχώρισε με double double ο Νίκος Ροδάκης με 22 πόντους, 15 ριμπάουντ, 5 ασιστ και ένα κλέψιμο.

Που κρίθηκε : Στην μεγαλειώση εμφάνιση του Πηλιούνη και στην άμυνα των νικητών στο δεύτερο ημίχρονο !