Για τρία δεκάλεπτα οι Philadelhia Sfihters δυσκολεύονταν αφάνταστα απέναντι στις Rougixtres το απόγευμα της Κυριακής στο πλαίσιο του Game 1 του τοπ 8 της North Division 1 αλλά με τον Νικολό να παίρνει φόρα στο τέλος δεν στραβοπάτησαν κι έκαναν το 1-0 στη σειρά !

Από τα πρώτα λεπτά υπήρξε ισορροπία μεταξύ των ομάδων. Οι γηπεδούχοι επιχείρησαν να αποσπαστούν με τους Αποστολόπουλο και Παπαδόπουλο σε πρώτο ρόλο, αλλά οι Ζαλμάς και Σαρρής με σερί 7-0 προσπέρασαν προσωρινά για τους αντιπάλους τους πριν ο Κούλιος βάλει μπροστά τους Sfihters με βραχεία κεφαλή (16-15) στο πέρας της πρώτης περιόδου.

Το ντέρμπυ συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι φιλοξενούμενοι με τοον Ζαλμά πρωταγωνιστή και τον Σιαμπλή συμπαραστάτη έφτασαν στο +6, αλλά ένα 9-0 για τους Φιλαδελφιώτες με τους Παπαδόπουλο και Κοβάνη να σκοράρουν από τα 6.75 τους έβαλε ξανά μπροστά, με την ελάχιστη δυνατή διαφορά (37-36) στου δρόμου τα μισά.

Οι Rougixtres ήταν πιο αποτελεσματικές μετά την ανάπαυλα. Ζαλμάς και Σαρρής συνέθεσαν ένα αξιόπιστο δίδυμο και παρά την απόδοση του Αποστολόπουλου και το τρίποντο του άρτι αφιχθέντα Νικολού από την άλλη πλευρά προηγήθηκαν με 48-51 στο τριαντάλεπτο.

Οι Sfihters ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους στο τέταρτο δεκάλεπτο. Με τον Νικολό να παίρνει τ' όπλο του με 11 πόντους και τους Κούλιο, Ψαλτάκη και Αποστολόπουλο συνέθεσαν ένα μαγικό κουαρτέτο. Με επιμέρους 17-6 προσπέρασαν και παρά την προσπάθεια του Ζαλμά (8π) έφτασαν στο πολυπόθητο ροζ φύλλο επικρατώντας με 75-65 !

MVP ήταν o αλάνθαστος Γιώργος Αποστολόπουλος με 21 πόντους, 7 ριμπάουντ, 5 ασιστ και 3 κλεψίματα. Καλύτερος για τους ηττημένους παρουσιάστηκε ο Σταύρος Ζαλμάς με 28 πόντους, 8 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 3 κλεψίματα, 1 μπλοκ και 4 λάθη.

Παίκτης κλειδί αναδείχθηκε αναμφίβολα ο Παναγιώτης Νικολός. Μέτρησε 14 πόντους, 1 ριμπάουντ, 2 ασιστ και 5 κλεψίματα.

Η αναμέτρηση κρίθηκε στο τέλος με τον οίστρο του Νικολού για τους νικητές αλλά και την κούραση για τις Rougixtres.