Βράδυ Δευτέρας στο ΟΑΚΑ και οι Squidballz υποδέχτηκαν το Τρένο για το πρώτο μεταξύ τους ματς για τα play off του βόρειου ομίλου της Division 2. Oι φιλοξενούμενοι, παρότι κινδύνεψαν στο τέλος, είχαν το προβάδισμα από την αρχή και έφτασαν στο πολυπόθητο 1-0.

Οι πράσινοι μπήκαν καλύτερα στην αναμέτρηση. Με τον Κιουρκτζόγλου να μοιάζει ασταμάτητος μέσα στη ρακέτα, πήραν από νωρίς ένα προβάδισμα 7 πόντων (4-11 και 7-14). Ο Καλαποθαράκος είχε απαντήσεις, μείωσε στους 2 με πέντε δικούς του πόντους (12-14), αλλά το Τρένο δεν πτοήθηκε και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενο με 7 (12-19).

Στη δεύτερη περίοδο, ο Δημητρίου μπήκε αφηνιασμένος. Πυροβολώντας από τη γραμμή των 6,75, έδωσε μεγάλη ώθηση στην ομάδα του, βοηθώντας την να αυξήσει σημαντικά το προβάδισμα τους, μέχρι και τους 17 πόντους (18-35). Οι Squidballz προσπάθησαν να ροκανίσουν τη διαφορά, τρέχοντας ένα σερί 6-0, αλλά το ημίχρονο τους βρήκε να είναι πίσω στο σκορ με διψήφιο νούμερο (24-36).

Ισορροπημένα ήταν τα πράγματα μετά την ανάπαυλα. Δρακόπουλος από τη μία και Γούναρης από την άλλη τραβούσαν το κουπί επιθετικά για τις ομάδες τους, χωρίς πάντως να καταφέρουν να αλλάξουν την κατάσταση δραματικά. Το επιμέρους 14-15 της τρίτης περιόδους αποτυπώνει το εν λόγω γεγονός, με το Τρένο να προηγείται με 38-51.

Οι Squidballz ωστόσο είναι μία δυνατή ομάδα και περιμέναμε να μας δείξει κάποια αντίδραση, όπερ και εγένετο. Ο αρχηγός Καλαποθαράκος βγήκε μπροστά, όντας ο ηγέτης των ασπρόμαυρων επιθετικά. Με ένα επιμέρους 11-4 η διαφορά έπεσε τους 6 πόντους. (49-55). Προσωρινά το Τρένο επανήλθε στο +9 αλλά οι αντίπαλοι τους δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Με μία τελευταία αντεπίθεση στα τελευταία λεπτά κατάφεραν να φτάσουν μία ανάσα από την απόλυτη ανατροπή (56-58). Στην τελεύταια τους κατοχή ήταν πίσω με 3 (56-59). Ο Δρακόπουλος αστόχησε σε δύσκολο τρίποντο, ο Γαβριελάτος πήρε ριμπάουντ, του έγινε φάουλ στα 1,4 δευτερόλεπτα για το φινάλε και με 1/2 βολές διαμόρφωσε το τελικό σκορ, καθότι οι γηπεδούχοι δεν πρόλαβαν να εκδηλώσουν επίθεση. 1-0 λοιπόν στη σειρά για το Τρένο και εμείς αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον το δεύτερο παιχνίδι. 

ΜVP: Κορυφαίος του ματς ήταν ο Κιουρκτζόγλου με 15 πόντους, 9 ριμπάουντ, 2 ασσίτ, 2 κλεψίματα και 17 eff.

Παίκτης κλειδί: Καθοριστική η παρουσία του Γαβριελάτου με 13 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Για τους Squidballz ξεχώρισε ο Καλαποθαράκος που ήταν ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης με 23 πόντους.