Οι Basketball Freaks λύγισαν 62-55 τους POP69 στον δεύτερο αγώνα της σειράς για το Top-8 της North Group 1 στα playoffs της Division 2. 

Οι «πράσινοι» ισοφάρισαν τη σειρά σε 1-1 και τα πάντα θα κριθούν στο τρίτο ματς της σειράς, ενώ συνολικά, θα είναι η πέμπτη φετινή αναμέτρηση των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα, όπου το ρεκόρ είναι 2-2! Οι Basketball Freaks με πρωταγωνιστή τον clutch Αριστοτέλη Καλογερόγιαννη έβαλαν τέλος στο αρνητικό σερί πέντε αγώνων κι ανάγκασαν τους POP69 στην πρώτη ήττα τους, μετά από 8 διαδοχικές νίκες. 

Η αναμέτρηση από το ξεκίνημα έδειχνε ότι θα είναι άκρως συναρπαστική, με τους τυπικά φιλοξενούμενους να προσπαθούν να επιβάλουν τον ρυθμό τους και να προηγούνται 19-8 (11’). Οι αντίπαλοι τους, όμως, «απάντησαν» με σερί 10-0, για να μειώσουν στον πόντο! Οι POP69 βρέθηκαν μπροστά με +7 (30-23) στο ημίχρονο, αλλά οι Freaks έτρεξαν επιμέρους 12-4 και με τρίποντο του Κεχαγιά πέρασαν μπροστά με 35-34 (23’).

Η αναμέτρηση εξελίχθηκε σε «μία σου και μία μου», με τις ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες (41-41) στην τελευταία περίοδο, εκεί όπου η εικόνα δεν άλλαξε, με τον Παπαδημητρίου να ισοφαρίζει σε 52-52 (37’). Σε εκείνο το σημείο, όμως, ανέλαβε δράση ο Καλογερόγιαννης, ο οποίος πέτυχε δύο τεράστια τρίποντα, για να ακολουθήσει άλλο ένα καλάθι του (επίσης) καθοριστικού Σούση, μετά από επθετικό ριμπάουντ του, για το 60-52, 14.2 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Ο Καλογερόγιαννης με 2/2 βολές, 7.1’’ πριν το τέλος, σφράγισε τη νίκη και την ισοφάριση.  

Player of the Game: Ο Καλογερόγιαννης ήταν o παίκτης της… τελευταίας στιγμής για τους Basketball Freaks, αλλά αυτός που τράβηξε το… κάρο από τη λάσπη σε όλο το ματς ήταν ο Χρήστος Ευαγγέλου. Σε ακόμα ένα παιχνίδι ήταν «θηρίο» μέσα στο «ζωγραφιστό», μετρώντας 13 πόντους (5/11 δίποντα), 16 ριμπάουντ (7 επιθετικά!), 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, μια τάπα και μόλις ένα λάθος.

Παίκτης «κλειδί» ο Αριστοτέλης Καλογερόγιαννης, ο οποίος πέτυχε «μεγάλα» σουτ στο τέλος. Συγκεκριμένα, σκόραρε τους 8 από τους τελευταίους 10 πόντους της ομάδας του, με δύο τεράστια τρίποντα και 2/2 βολές όταν η μπάλα «έκαιγε». Συνολικά είχε 15 πόντους, 6 ασίστ, 2 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα. Αν δεν ήταν τόσο clutch, ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός θα πήγαινε στον Ηλία Σούση, ο οποίος μέτρησε 18 πόντους (8/13 σουτ), 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και μια τάπα.  

Που κρίθηκε: Στο γεγονός ότι οι Basketball Freaks βρήκαν τα «μεγάλα» σουτ στο φινάλε, καθώς φρόντισε γι’ αυτό ο Καλογερόγιαννης. Από την άλλη, οι POP69 φάνηκε να μην έχουν «καθαρό» μυαλό στο φινάλε, κάτι που «προδίδει» και το 10-3 των νικητών, μετά το 52-52 στο 37’.