Οι Halligators νίκησαν 63-56 τους Gin Supertonics κι έκαναν το 1-0 στη σειρά των playoffs για το Top-8 του North Group 2 της Division 2. 

Η αναμέτρηση ήταν άκρως συναρπαστική κι είχε όλα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν ένα ντέρμπι, μολονότι «κονταροχτυπήθηκαν» η δεύτερη με την έβδομη ομάδα της regular season.

Οι Gin Supertonics, όμως, είναι μια ομάδα που… αδίκησε κάπως τον εαυτό της και σίγουρα θα μπορούσε να είχε τερματίσει ψηλότερα. Το ματσάρισμα τους, πάντως, με τους Halligators είναι πολύ πιθανό να μας προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις. Η αρχή ήταν σίγουρα συναρπαστική με τους τυπικά γηπεδούχους να κάνουν το πρώτο από τα δύο βήματα που απαιτούνται για να βρεθούν στην επόμενη φάση, πανηγυρίζοντας την τέταρτη διαδοχική νίκη τους, ενώ αντίστοιχα οι αντίπαλοι τους μετρούν τέσσερις σερί ήττες. 

Οι Gin Supertonics μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και προηγήθηκαν 8-2, αλλά γρήγορα οι Halligators αντέδρασαν και πέρασαν μπροστά (12-10) με buzzer beater του Τζώρτζη στο τέλος της πρώτης περιόδου. Μάλιστα, με επιμέρους 11-1, μετέτρεψαν το 24-23 (16’) σε 35-24 (21’), δείχνοντας ότι είχαν πάρει τον έλεγχο του αγώνα.  Οι τυπικά φιλοξενούμενοι δεν ήταν διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν έτσι απλά τη μάχη κι άρχισαν να «ροκανίζουν» τη διαφορά, έχοντας πρωταγωνιστή τον Πολύζο, καταφέρνοντας να πλησιάσουν στο -3 (45-42) στο 29’. 

Οι Halligators, όμως, έδειξαν να έχουν μεγαλύτερα αποθέματα ενέργειας και περισσότερες λύσεις. Ο Κωσταρέλος ηγήθηκε, σημειώνοντας κρίσιμους πόντους στο τέταρτο δεκάλεπτο κι η ομάδα του βρέθηκε ξανά με διψήφια διαφορά, καθώς προηγήθηκε 61-50 (35’), απ' όπου δεν υπήρχε επιστροφή για τους Gin Supertonics.  

Player of the Game: Ο Γιάννης Κροντηράς πραγματοποίησε ένα άκρως «μεστό» παιχνίδι, προσφέροντας πολλά, χωρίς να εκβιάζει προσπάθειες. Συγκεκριμένα, μέτρησε 12 πόντους με 6/7 δίποντα, 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ, ένα κλέψιμο και κανένα λάθος σε 23 λεπτά. 

Παίκτης «κλειδί» ο Γιάννης Κωσταρέλος, ο οποίος είχε καθοριστική παρουσία, όντας παράλληλα ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του. Πέτυχε τους 7 από τους συνολικά 13 πόντους του στην τέταρτη περίοδο, συμβάλλοντας στο «ξέσπασμα» που έφερε τους Halligators στο +11 (61-50 στο 35’). Επίσης, είχε 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ κι ένα κλέψιμο.

Που κρίθηκε: Στο «καθαρό» μυαλό που είχαν οι Halligators στο δεύτερο ημίχρονο και κυρίως στο τελευταίο δεκάλεπτο. Μπόρεσαν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους σε ένα ματς που είχε αρκετές φωνές και γκρίνιες, κάτι που, από την άλλη, «χάλασε» το μυαλό των Gin Supertonics.