Το 1-1 έκαναν οι Pioneers το βράδυ της Τρίτης στον Κορυδαλλό απέναντι στους Sons of Kallipoli και πλέον θα χρειαστεί και τρίτο παιχνίδι για να λύσουν τις διαφορές τους οι ομάδες, με τους Shakers να περιμένουν στα ημιτελικά της South Division 2 !

Οι φιλοξενούμενοι είχαν καλύτερη εκκίνηηση και προηγήθηκαν με 8-2 με τα τρίποντα του Γιαννουλάτου. Οι Πλακας και Χαραλαμπόπουλος έφεραν το ματς στα ίσα, με τον Τελχολλάρη να διαμορφώνει με τρίποντο το 16-19 στην εκπνοή του πρώτου δεκαλέπτου.

Οι Pionners προσπέρασαν αμέσως μετά και έχοντας το κουαρτέτο Χατζηιγνατίου, Γαρυφάλλου, Χαραλαμπόπουλου και Πλακα σε πολύ καλή κατάσταση διατήρησαν το προβάδισμα. Στην αντίπερα όχθη ο Νικόλλα και ο Πρόκο ωστόσο δεν τους επέτρεψαν να απομακρυνθούν, με το σκορ στο ημίχρονο να είναι στο 39-36.

Μετά την ανάπαυλα οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές. Με την άμυνα τους προμετωπίδα καθώς δέχτηκαν μόλις 8 πόντους (Νικόλλα 4) και με τη σύμπραξη των Παλακα, Ιφτιχάρ και Χαραλαπόπουλου με επιμέρους 1-4 στα τρία τελευταία λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου έφτασαν σχεδόν σε διψήφια απόσταση (53-44) στο φινάλε του.

Η διαφορά πέταξε στο +13 στην αρχή της τέταρτης περιόδου με τον Πλακα πρωταγωνιστή. Κάπου εκεί χτύπησε ο συναγερμός γαι τους παίκτες του Τζέρι Ναρεκιάν. Πίεσαν στην άμυνα και με τον αφυπνισμένο Σούλα αλλά και το τρίποντα του Τελχολλάρη  ροκάνισαν την απόσταση ! Με τη βόμβα τριών πόντων του Α. Ναρεκιάν πλησίασαν στον πόντο στα 30" πιστεύοντας στην ανατροπή . Πήραν την κατοχή στα 19" αλλά ένα λάθος και οι 2/2 βολές του Χαραλαμπόπουλου τους άφησαν στα κρύα του λουτρού, με τους Pioneers να κατακτούν το ροζ φύλλο με 65-62 !

MVP αναδείχθηκε με double double o Άρης Πλακας. Είχε 22 πόντους, 18 ριμπάουντ, και από μία ασιστ, ένα κλέψιμο κι ένα λαθάκι. Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Αλέξανδρος Νικόλλα με double double και 17 πόντους, 14 ριμπάουντ, 2 ασιστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη.

Παίκτης κλειδί ήταν ο αλάνθαστος Γιώργος Χαραλαμπόπουλος που μέτρησε 18 πόντους, 7 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα. 

Η αναμέτρηση κρίθηκε στο πολύ καλό διάστημα των νικητών μετά το ημίχρονο, αλλά και στις αντοχές που έδειξαν στο τέλος.