Το break έκαναν το βράδυ της Τρίτης οι Cool Dynamic όταν και φιλοξενήθηκαν από τους Spartans στον Κορυδαλλό για το Game 1 του top8 της South Division 2 μετά από μάχη σαράντα λεπτών και χρειάζονται ένα ακόμα ροζ φύλλο για να περάσουν στα ημιτελικά !

Οι φιλοξενούμενοι είχαν καλύτερη εκκίνηση και έφτασαν στο +8 με τους Σεφεριάδη, Αγγούρια και το τρίποντο του Λάζου, όμως οι αντίπαλοι τους με τον απίθανο Καραγιαννάκη (10π) και το τρίποντο από τον Σκυλίδη μείωσαν σε 13-16 στο πέρας της πρώτης περιόδου.

Στη συνέχεια οι Cool έφτασαν ως το +10 χάρη στην ομαδική δουλειά στην επίθεση (Μαυράκης 4 κι οι υπόλοιποι από ένα καλάθι). Το πυροβολικό όμως των Spartans προεξέχοντος του Καραγιαννάκη (11π με τρία τρίποντα) τούμπαρε την κατάσταση και πλησίασαν στο καλάθι (30-32) στο ημίχρονο.

Μετά την ανάπαυλα οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις και από το υπόλοιπο ρόστερ (Μιχαλακάκος, Ασημίδης από 4, Κουσούλης 3) και με σφριγηλή άμυνα προσπέρασαν και προηγήθηκαν με πέντε πόντους, με τον Σεφεριάδη να κρατά το συγκρότημα του Παυλάκου σε απόσταση ενός σουτ (45-42) στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου.

Στα τελευταία λεπτά το ...θρίλερ πήγε κατοχή με κατοχή. Οι Spartans με τον Σκυλίδη βρέθηκαν στο +3, όμως ένα 7-0 από την άλλη πλευρά με τους Σεφεριάδη και Ράπτη έδωσε αέρα 4 πόντων στους Cool Dynamic στο τελευταίο λεπτό ! Η έκτη βόμβα τριών πόντων του Καραγιαννάκη έκανε το 56-57 που έμελε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα καθώς ο Σκυλίδης αστόχησε σε σουτ τριών πόντων, όπως και ο Λάζος στις βολές που ακολούθησαν !

MVP αναδείχθηκε ο αλάνθαστος Χάρης Σεφεριάδης. Είχε 17 πόντους, 8 ριμπάουντ, 3 ασιστ κι ένα κλέψιμο. Από τους Σπαρτιάτες ο Καραγιαννάκης έκανε ότι περνούσε από τα χέρια του με 30 πόντους (6/13 τρίποντα) και από 2 ριμπάουντ, ασιστ και κλεψίματα.

Παίκτης κλειδί ήταν ο γεμάτος ενέργεια Δημήτρης Αγγούριας με 8 πόντους, 5 ριμπάουντ κι ένα κλέψιμο.

Που κρίθηκε : Στο νήμα, με τους νικητές να είναι ψύχραιμοι στο τέλος.