Το απόγευμα της Κυριακής στο 'Ιλιον οι Basketfathers υποδέχτηκαν τους Mamba's για το Game 1 του τοπ 16 της Division 3 με τυος δεύτερους να αλώνουν την έδρα των αντιπάλων τους με άνεση !

Η καλή μέρα φάνηκε από νωρίς για τους φιλοξενούμεντους. Με τους Γιαννόπουλο, Αντωνίου , Χατχζηγιάννη και Παπαλέξη να πρωταγωνιστούν πήραν κεφάλι στο σκορ. Η άμυνα τους επέτρεψε μόλις 9 πόντους (Κωστής 5) από την άλλη πλευρά κι έτσι βρέθηκαν με διψήφια διαφορά στο πέρας των πρώτων δέκα λεπτών (9-20).

Και αν η αμυντική τους διάθεση ήταν καλή στο ξεκίνημα τι να πει κανείς για τη συνέχεια ; Με μόλις τέσσερις πόντους παθητικό φυσικό επακόλουθο ήταν η απόσταση να μεγαλώσει καθώς Χατζηγιάννης με επτά, Αντωνίου με έξι και Παπαλέξης με τέσσερις την έφεραν στο 13-37 στο ημίχρονο !

Μετά την ανάπαυλα δεν άλλαξαν πολλά. Οι Mamba's έκαναν άριστη διαχείριση παρότι δεν είχαν την αρχική ορμή. Ο Χατζηγιάννης συνέχισε το έργο του με ακόμα έξι πόντους, ενώ οι γηπεδούχοι πήραν κάπως τα πάνω τους με τον Καλτσά (8) να δίνει το σύνθημα δίχως όμως να κατορθώσουν να πλησιάσουν. Σκορ τρίτου δεκαλέπτου 27-48.

Στο ίδιο τέμπο κύλησε και η τέταρτη περίοδος που είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Τρίμης και Περάκης βρήκαν χώρους για τους Basketfathers, όμως η τριπλέτα Χατζηγιάννη, Αντωνίου και Παπαλέξη δεν ήθελε να ρισκάρει το παραμικρό, διατηρώντας τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα. Η κόρνα της λήξης βρήκε τους Mamba's να κάνουν το 1-0 και να χρειάζονται μια ακόμα νίκη για την πρόκριση στα προημιτελικά του πρωταθλήματος.

MVP αναδείχθηκε με double double o Χρήστος Αντωνίου. Είχε 19 πόντους, 20 ριμπάουντ, 4 ασιστ, 7 κλεψίματα και 6 λάθη. Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Ηρακλής Κωστής , επίσης με double figures και 12 πόντους, 15 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 2 μπλοκ και 2 λάθη. 

Παίκτης κλειδί αλλά και πρώτος σκόρερ ήταν ο Αργύρης Χατζηγιάννης με 23 πόντους, 4 ριμπάουντ, 3 ασιστ, 2 κλεψίματα και 3 λάθη.

Που κρίθηκε : Στην ταχύτητα των νικητών που πήραν εξαρχής τα ηνία του αγώνα και δεν επέτρεψαν καμία αμφιβολία.