Με "σκούπα" ολοκλήρωσαν την πρώτη φάση των πλέι-οφ οι ΜΓΚ απέναντι στους FBC καθώς την Παρασκευή επικράτησαν για δεύτερη φορά και πήραν την πρόκριση για την οκτάδα όπου θα αντιμετωπίσουν τον νικητή της σειράς Power Strangers vs New York Bricks !

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν από νωρίς τις προθέσεις τους. Με τον Μαρτσάκη να σμπαραλιάζει την αντίπαλη άμυνα με 16 πόντους και εκρηκτική εκκίνηση (2-11) πήραν τα ηνία της αναμέτρησης. Από την άλλη πλευρά Παπαμιχαλόπουλος και Παρτσινέβελος βρήκαν στόχο (από 4π) με το σκορ να βρίσκεται στο 11-20 στο πέρας της πρώτης περιόδου.

Ο Μαρτσάκης συνέχισε να φορτώνει με πόντους το καλάθι των FBC σημειώνοντας ακόμα 14 στη δεύτερη περιόδο και παρέα με τον Γιαννόπουλο που πρόσθεσε πέντε , έτρεξαν σερί 13-0 που μεγάλωσε την απόσταση στο +22 ! Οι αντίπαλοι τους αντέδρασαν προς το τέλος του ημιχρόνου και μείωσαν με τον Παρτσινέβελο και το τρίποντο του Δημητράκη σε 23-39.

Δεν άλλαξαν πολλά μετά την ανάπαυλα. Οι ΜΓΚ διατήρησαν τον έλεγχο της κατάστασης με τον ΜΑρτσάκη σε πρώτο ρόλο και το τρίποντο του Π. Μακρή. Τριαντάφυλλος και Παρτσινέβελος ήταν οι πιο δραστήριοι από τυος γηπεδούχους, με το αποτέλεσμα να διαμορφώνεται σε 37-52 στο τριαντάλεπτο.

Τα τελευταία δέκα λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα με χαλαρό κι ελεύθερο μπάσκετ. Ο Παρτσινέβελος βρήκε κι άλλους χώρους για να σκοράρει δέκα πόντους, ενώ για τους ΜΓΚ Α. Μακρής και Χρήστου πέτυχαν από ένα τρίποντο συμβάλλοντας στο τελικό 53-63.

MVP αναδείχθηκε ο "σαραντάρης" Ραφαήλ Μαρτσάκης ! Με 40 ολοστρόγγυλους πόντους, 8 ριμπάουντ, 4 ασιστ, 2 κλεψίματα και δύο λάθη. Από τους FBC ξεχώρισε με double twenty ο Αποστόλης Παρτσινέβελος έχοντας 26 πόντους, 22 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο , 2 μπλοκ και ένα λαθάκι.

Key player ήταν ο Τάσος Γιαννόπουλος που κατέγραψε 12 πόντους, 8 ριμπάουντ, 5 ασιστ, 2 κλεψίματα και ένα λάθος.

Που κρίθηκε : Οι νικητές πήραν από νωρίς διαφορά με τον Μαρτσάκη να σκοράρει 30 πόντους στα πρώτα είκοσι λεπτά και δεν ξανακοίταξαν πίσω.